10 молодих громадських організацій в Україні отримають нові знання для впровадження діяльності на місцях в сфері енергоефективності - 7 Липня 2015 - Орхуcький центр Запорізької області

Головна » 2015 » Липень » 7 » 10 молодих громадських організацій в Україні отримають нові знання для впровадження діяльності на місцях в сфері енергоефективності

ММГО «Екоклуб” реалізовує проект ЕСКОМ (Енергоефективність: Створення коаліцій на місцях), в рамках якого 10 молодих громадських організацій в Україні отримають нові знання для впровадження діяльності на місцях в сфері енергоефективності.

Навчання організацій відбуватиметься на 3 тренінгах, усі навчальні матеріали будуть об’єднані у он-лайн курс. Зараз Екоклуб приступив до підготовки 2-го навчального модуля, у який входять наступні теми:
• Дослідження існуючого стану енергетики у 4 країнах (Грузія, Вірменія, Молдова, Україна).: “енергетична безпека, ВДЕ, мережі НУО в сфері енергоефективності, місцеві проблеми енергоефективності домогосподарства та муніципалітетів
• Енергетичний перехід з громадською участю. Огляд енергетичного переходу у різних європейських країнах та роль громадськості у цих процесах, кращі практики та історії успіху.
• Зміна клімату: попередження наслідків та адаптація. Зниження залежності від викопного палива. Наслідки та причини змін клімату, адаптації та попередження наслідків. Важливість місцевих дій
• Впровадження проектів з енергоефективності (в приватних та громадських будівлях) виходячи з існуючого стану енергетики: технічні проекти та рішення, інфраструктурні проекти, термосанація, консалтинг.
• Енергетичні аудити. Методика енергоаудитів в кожній з 4 країн, спрощений енергоаудит можливий до проведення неспеціалістами.
Вимоги до написання наступні:
• тема має бути описана простою зрозумілою для не фахівців мовою (орієнтуватися на мінімальний рівень поінформованості);
• опис має включати ілюстративні матеріали (графіки, таблиці, фото, інфографіку, ін.);
• при вказані цифр та фактів посилання на джерело даних обов'язкове;
• у разі порушення авторських прав відповідальність несе автор, а не “Екоклуб”;
• за пропонувати не менше 2-х (більше буде перевагою) інтерактивних вправ для засвоєння викладеного матеріалу;
• підготувати скорочену презентацію по викладеному матеріалу (не більше 10-ти слайдів);
• у разі необхідності підготувати словник термінів
• у разі наявності зауважень у замовника (“Екоклуб”) враховувати їх у повному обсязі
• перевагою буде вважатися пов'язання викладеного матеріалу із практичними прикладами.
Якщо Вас це цікавить, просимо подумати про тему над якою є бажання попрацювати і надіслати приблизну вартість робіт та Ваше бачення змісту висвітлення теми.
У разі наявності додаткових чи уточнюючих питань просимо звертатися до Сакалюка Дмитра - sakaliyk@ecoclubrivne.org, або Єременка Іллі - illia@ecoclubrivne.org.
З повагою,
Команда ГО “Екоклуб”.

Категорія: Новини України | Переглядів: 226 | Додав: NPO | Теги: Екоклуб, енергоефективність | Рейтинг: 5.0/1

«  Липень 2015  »