Сех: Природно-заповідна справа в Україні тримається лише на ентузіазмі людей, які присвятили своє життя збереженню довкілля
«Природно-заповідна справа в Україні наразі залишається «бідною родичкою» - вона тримається лише на ентузіазмі людей, які присвятили своє життя збереженню довкілля». Про це заявила голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірина Сех з приводу відзначення Дня працівника природно-заповідного фонду. Повідомила прес-служба депутатки.

«Сьогодні від імені Комітету хочу щиро привітати цих небайдужих людей, справжніх патріотів з професійним святом - Днем працівника природно-заповідного фонду. Також я вітаю активістів природоохоронних організацій, для яких ця справа не є професією, однак вони вважають її своїм життєвим кредо», - зазначила Ірина Сех.

Як зазначає голова Комітету, довкілля – це своєрідний природний капітал, який є тим чинником, що може прискорювати або обмежувати розвиток держави. Природно-заповідний фонд є ядром відновлювального природного капіталу будь-якої нації, і Україна – не виняток.

«На жаль, в нашій державі структури, які відповідають за створення і розвиток заповідних територій, залишаються на узбіччі ....

ЧИТАТИ ДАЛІ >>>

Категорія: Новини України | Переглядів: 746 | Додав: NPO | Теги: ПЗФ | Рейтинг: 0.0/0