В м. Харків відбувся другий регіональний семінар з обговорення проекту оновлень до Стратегії +19 ВІДЕОЗВІТІВ - 16 Липня 2015 - Орхуcький центр Запорізької області

Головна » 2015 » Липень » 16 » В м. Харків відбувся другий регіональний семінар з обговорення проекту оновлень до Стратегії +19 ВІДЕОЗВІТІВ

28 травня 2015 року в рамках громадських консультацій щодо змін та доповнень до Закону України «Про Основні засади (стратегію) державної екологічної політики України на період до 2020 року» в м. Харків відбувся семінар з обговорення проекту оновленої Стратегії для Харківської, Сумської, Донецької, Луганської, Запорізької та Дніпропетровської областей.

Про це повідомив сайт Додаткової підтримки Міністерства екології та природних ресурсів України у впровадженні Секторальної бюджетної підтримки.

Захід був організований Міністерством екології та природних ресурсів України за підтримки проекту СБП, в ньому взяли участь близько п’ятдесяти представників ОДА, бізнесу, університетів та екологічних громадських організацій з зазначених шести областей.

Відкрила семінар заступник начальника управління державної екологічної експертизи та моніторингу департаменту екології та прироних ресурсів харківської обласної державної адміністрації Стребкова Алла Юріївна, яка привітала учасників семінару за побажала плідної роботи. Трофименко Наталя Степанівна, начальник відділу екологічної політики та наукової діяльності Мінприроди привітала учасників від імені Міністерства і представила Оцінку ефективності впровадження Стратегії та НПД на період 2011–2015 рр. З результатом «задовільно» за шкалою: не виконано (0 заходів) — не задовільно (0–30 %) — задовільно (30–60 %) — успішно (60–100 %). Експерт проекту СБП, Коржунова Наталя представила аналіз щодо фінансування Стратегії та НПД, її потреби і можливості. Зокрема, вона зазначила, що в разі збереження обсягів фінансування тих, що спостерігалися до останнього часу, Стратегію можна буде виконати хіба що в 2030 році. Експерт проекту Білоконь Володимир представив аналіз кореневих причин та наслідків екологічних проблем України, після чого учасники перейшлі до обговорення проекту оновленої стратегії. Експерт Білоконь представив послідовно пропозиції щодо оновлених цілей 1–5, назви яких наразі такі:

• Ціль 1. Формування в суспільстві екологічних цінностей та засад сталого споживання і виробництва.
  • Ціль 2. Забезпечення сталого й відновлюваного розвитку природно-ресурсного потенціалу України.
  • Ціль 3. Забезпечення інтеграції екологічної політики в процес соціально-економічного розвитку України, зокрема, шляхом впровадження ресурсно-ефективної, «зеленої» та низько-вуглецевої економіки.
  • Ціль 4. Досягнення стану довкілля, яке сприятиме сталому розвитку екосистем та убезпечить здоров’я людей в місцях їх проживання.
  • Ціль 5. Удосконалення інституційних механізмів державної системи природоохоронного управління.
  • Учасники ознайомилися з проектом документу, обговорили окремі положення та домовилися про подання письмових пропозицій.

Більше про зміст пропозицій щодо змін та доповнень можно дізнатися з документів:

1. Зміни та доповнення до Закону України «Про Основні засади (стратегію) держаної екологічної політики України на період до 2020 року».
  2. Методичні підходи з підготовки змін до закону України «Про Основні засади (стратегію) державної екологічної політики України на період до 2020 року».
  3. Перелік, нумерація цілей і завдань стратегії та оцінка успішності їх реалізації (не виконане, незадовільно, задовільно, успішно).
  4. Показники ефективності чинної Стратегії.

Презентації

Джерело: http://www.sbs-envir.org/

Відеозвіти МЕГІВ "Вісник Мрії"

19 відеозвітів -