Відбулася координаційна нарада керівників інформаційно-просвітницьких кампаній «Запоріжжя, живи органічно!»

З 6 жовтня 2014 року, з понеділка, розпочинається тиждень екологічного споживача і всі керівники підрозділів Дитячо-юнацької екологічної організації «Республіка Мрія», яка є асоційованим членом всеукраїнської мережі "МАМА-86", стають керівниками авторських інформаційно-просвітницьких кампаній (загальна назва: "Запоріжжя, живи органічно!"). Кампанії спрямовані на формування ефективного волонтерського руху серед громадян «Мрії». Метою інформаційних кампаній є популяризація органічного харчування та землеробства.

Про це на засіданні координаторів локальних кампаній  (керівників дитячо-юнацьких підрозділів, педагогів першого в Україні Медіахолдингу «ВМ-НФ» ) розповів регіональний координатор проекту «Запоріжжя, живи органічно!», Андрій Єлькін.

Він зазначив, що «наше завдання: не тільки роз'яснювати всім, що органічними продуктами є тільки ті продукти, які мають сертифіковане маркування на своїх упаковках, а й сформувати бажання юних волонтерів діяти надалі автономно (без нашої участі) в напрямку пропаганди ідей екологічного споживання».

«Розробляючи тематичні інформаційно-просвітницькі години, в них важливо передбачити механізми формування ініціативних груп чи індивідуальних ініціатив дітей. Це може бути: поява постійної рубрики в Вашій газеті (наприклад, "наш вибір - органічне харчування"), конкурс сторінок в соціальній мережі з цієї теми, дослідження "Що ми їмо", і т.д. Тематичний захід в рамках підрозділу бажано побудувати таким чином, щоб у дітей виникло бажання розповісти про органічне землеробство та органічне споживання своїм батькам, родичам, друзям», - каже Андрій Єлькін.

В ході засідання обговорювалися особливості Конкурсу інформаційно-просвітницьких кампаній, який стартував саме сьогодні, 6 жовтня. Кожний медіа педагог отримав форму заявки-звіту, до якої буде занесена вся важлива інформація про авторську кампанію. Було також оголошено, що експертна рада Конкурсу розпочне свою роботу 12 жовтня.

Андрій Єлькін проінформував медіапедагогів школи "!Мрії" про зміст третього  вебінару з питань організації тижня екологічного споживача в Україні, який був проведений завдяки зусиллям  центрального офісу ВЕГО «МАМА-86». Йшлося про те, як правильно проводити інформаційні кампанії - як працювати з пресою.

Він наголосив: оскільки ми медіа-школа, це дуже корисна інформація. Вона стосується таких понять, як "прес-анонс", "прес-реліз", "пост-анонс". Тобто, іншими словами, як потрібно готувати інформаційні повідомлення, щоб до і після заходу передати їх журналістам для публікації у засобах масової інформації. Прес-анонс: http://youtu.be/wLJzbiteeic    Прес-реліз: http://youtu.be/jmfaUzFpAKE

Нагадуємо, що третій рік поспіль Всеукраїнська екологічна громадська організація «МАМА-86»  за підтримки Шведського товариства охорони природи та у співпраці з іншими партнерськими організаціями проводить щорічні «Тижні екологічного споживача» (ТЕС) — тижневі концентровані інформаційно-просвітницькі кампанії, що мають на меті популяризацію екологічно відповідального споживання. ТЕС включають різнопланові інформаційно-просвітницькі заходи, спрямовані на різні цільові аудиторії — від пересічних споживачів до посадовців та бізнес-спільноти. ТЕС є частиною всесвітньої кампанії Green Action Week, ініційованої Шведським товариством охорони природи, яка проводиться одночасно у 25 країнах світу у перший тиждень жовтня.

Додаткову інформацію про органічне споживання і виробництво можна знайти на сайтах:

Контактна особа: Наталія Жугай, тел.. 0955914267, zhuhay@mama-86.org.ua

http://ukrpohliad.org/wp-content/uploads/2012/08/Mama-86-logo-Color-new.gif                                                  SSNC

Контакти в Запоріжжі

М.т: 0955019140 (Андрій)

E-mail: vestnikM@gmail.com

Категорія: Новини Запоріжжя | Переглядів: 749 | Додав: NPO | Теги: МАМА-86-Запоріжжя, МАМА-86, інформаційні кампанії, Живи органічно, органічне споживання, органічне землеробство | Рейтинг: 5.0/1