Сегодня работали на сайте: NPO

Головна » 2013 » Серпень » 7 » Запорізький обласний центр з гідрометеорології відповів на запит громадського активіста щодо спостережень за забрудненнями
Учасник міського руху «За чисте повітря» Сергій Ольховик отримав відповідь від Запорізького обласного центру з гідрометеорології на свій запит щодо спостережень за забрудненням навколишнього природного середовища.

Про це він повідомив на сторінці групи «Чим дихає Запоріжжя» у соціальній мережі Фейсбук.

У зворотному листі вказується, що контроль за наявністю та додержанням дозволів на викиди забруднювальних речовин в атмосферне повітря м. Запоріжжя здійснює Державна екологічна інспекція у Запорізькій області (м. Запоріжжя, вул. 40 років Радянської України, 72а) та Запорізьке міське управління Держсанепідслужби у Запорізькій області (м.Запоріжжя, вул. Рекордна, 25/Миру, 1-Б).

«Одним із основних завдань Запорізького ЦГМ є забезпечення проведення базових спостережень за забрудненням навколишнього природного середовища, тобто таких, які проводяться на стаціонарних постах. Відбір проб повітря та їх аналіз проводяться 4 рази на добу, щодня, крім вихідних днів. Усі роботи виконуються згідно вимог РД 52.04.186-89 «Руководство по контролю загрязнения атмосферы»», - повідомляється у відповіді на запит громадянина.

Результати спостережень направляються до Запорізької облдержадміністрації, Запорізького міськвиконкому, Запорізької обласної прокуратури, Запорізької природоохоронної міжрайонної прокуратури та Запорізького міського управління Держсанепідслужби у Запорізькій області.

Також у документі вказується, що Результати спостережень оприлюднюються на сайтах Міністерства екології та природних ресурсів України в розділі «Стан довкілля в Україні» і далі «Запорізька область» та Запорізької облдержадміністрації у розділі «Стан природного середовища Запорізької області»

Вміст забруднювальних речовин в атмосферному повітрі за даними спостережень стаціонарних постів в м. Запоріжжя за 2012 рік та І півріччя 2013 року

Категорія: Новини Запоріжжя | Переглядів: 852 | Додав: NPO | Рейтинг: 5.0/1
Пошук на сайті за запитом «Стан довкілля в Україні» дає такі результати:

«  Серпень 2013  »