П Р О Т О К О Л ініціативної групи громадської ради
П Р О Т О К О Л
ініціативної групи громадської ради при Держуправлінні охорони навколишнього природного середовища в Запорізькій області

м.Запоріжжя 19.11.2007

Присутні:
Багін Олександр Сергійович – голова Координаційної ради Всеукраїнського Екологічного руху «Хортицький Форум»;
Верещага Володимир Володимирович – заступник голови Асоціації Екологічні ініціативи»;
Горбенко Олена Дмитрівна Володимир Геннадійович – член громадського формування еколого-охоронний підрозділ «Перун»;
Жаков Олександр Володимирович – співголова Асоціації «Екологічна освіта»;
Золотаренко–Горбунова Лариса Миколаївна - голова Запорізької обласної філії Всеукраїнської екологічної ліги;
Корзун Світлана Анатоліївна – голова молодіжної громадської організації «Запорізький центр популяризації краєзнавства «Хорс»;
Ковальова Дар’я Олександрівна – член Асоціації «Екологічні ініціативи»;
Козодавов Сергій Вікторович – президент Громадської молодіжної організації «Запорізьке міське товариство вивчення та охорони птахів»;
Мішкіна Раїса Борисівна – голова Запорізької обласної екодружини «Земля»;
Сєрова Катерина Анатоліївна - член правління Регіонального молодіжного еколого-краєзнавчого центру «Сварог», волонтер програми «Екологічний марафон»;
Стеблієвський Олександр Юрійович - Президент молодіжного еколого-краєзнавчого центру;
Чернишова Марина Давидівна – голова громадської організації «Доньки Землі»;

Присутні від Держуправління:
Золотарьов Гліб Анатолійович - начальник Держуправління;
Лихасенко Федір Іванович - заступник начальника Держуправління;
Педак Олена Анатоліївна – начальник відділу правового, адміністративно-господарського та кадрового забезпечення;
Важненко Олександра Володимирівна – головний спеціаліст відділу моніторингу навколишнього природного середовища, радіаційної безпеки та зв’язків з громадськістю, керівник Орхуського інформаційного центру;

Питання для розгляду:
1. Затвердження «Положення про громадську раду при Держуправлінні охорони навколишнього природного середовища в Запорізькій області»

Виступили:

Лихасенко Ф.І.
1. Надаємо для розгляду кінцевий варіант «Положення про громадську раду при Держуправлінні охорони навколишнього природного середовища в Запорізькій області», який був доопрацьований відповідно до вимог Постанови КМУ від 15.10.2004 № 1378 до 26.10.2007 та з урахуванням наданих пропозицій. Пропоную ознайомитись та внести зауваження.

Пропоную головуючим на засіданні призначити Козодавова С.В.
Зауваження є? Відсутні.
Приймається.

Козодавов С.В.
1. Прошу вносити пропозиції до Положення.

Багін О.С.
1. «Положення про Громадську раду» не забезпечує представництва значної кількості громадських організацій районного значення. Пропоную ввести квотування у 2/3 для організацій районного значення.
2. У розділі 11 визначення «громадські організації обласного рівня» не враховує організацій районного значення. Пропоную замінити на «організації, які зареєстровані на території області».

Педак О.А.
2. Квотування не відповідає вимогам Постанови КМУ від 15.10.2004 № 1378 до 26.10.2007, так як порушує принципи демократичності діяльності громадської ради. Участь в громадській раді можуть приймати будь які організації відповідного спрямування, які зареєстровані згідно з вимогами Мін’юсту без жодних додаткових обмежень.

Чернишова М.Д.
1. У розділі 13 «Організаційні засади діяльності громадської ради» пропоную заміть терміну «Конференція» для щорічних загальнообласних зборів використовувати термін «Форум», який більше відповідає суті.

Козодавов С.В.
Прошу надати зауваження до пропозицій щодо уточнення термінів у розділах 11 та 13. Зауваження відсутні.
Пропоную прийняти пропозицію щодо уточнення терміну.
Приймається.

Козодавов С.В.
Пропоную проголосувати за «Положення про громадську раду при Держуправлінні охорони навколишнього природного середовища в Запорізькій області» з прийнятими поправками.
Прийнято більшістю голосів.
Прошу голосувати за

Вирішили:
2. Прийняти «Положення про громадську раду при Держуправлінні охорони навколишнього природного середовища в Запорізькій області».
3. Запропонувати громадським організаціям, зареєстрованим на території області, увійти до складу громадської, для чого на наступне засідання надати перелік документів, передбачений Положенням.
4. Призначити наступне засідання на 27.11.2007

Головуючий С.В. Козодавов