Справочник ОЭО

Головна » Файли » Контакты и общие сведения [ Додати матеріал ]

Запорізький Центр популяризації краєзнавства "Хорс"
[ Викачати з сервера (30.5Kb) · Викачати видалено (31 Кб) ] 25.06.2007, 16:36

Поштова адреса: 69006, площа Леніна, 1
Президент Центру Світлана Анатоліївна Корзун, тел. 80667450233,
E-mail: korsun.hors@mail.ru

Центр було створено у 1998 році.

Мета діяльності : участь у розробці та реалізації інтелектуальних пізнавальних програм з питань краєзнавства, культури, екологічного виховання.

Головні завдання:

Про нашу діяльність

Напрямки діяльності Центру:
 еколого-краєзнавчі експедиції
 екологічна освіта та виховання
 подорож та екскурсії
 дослідницькі проекти
 культурно-просвітницька діяльність

Головні завдання:
підготовка матеріалів за результатами роботи над програмами з метою їхньої популяризації у виданнях, періодичному друку, телебаченні тощо;
організації я та проведення з благодійною метою виставок, розпродаж в творчих роб т, сем нар в, конкурс в, творчих поїздок, зустрічей, експедицій;
виготовлення поліграфічної та рекламної продукції діяльності Центру;
взаємодія з благодійними фондами та громадськими організаціями з метою реалізації спільних цілей. нашу діяльність

Напрямки діяльності Центру:
■ еколого-краєзнавчі експедиції
■ екологічна освіта та виховання
■ подорож та екскурсії
■ дослідницькі проекти
■ культурно-просвітницька діяльність

З 2001 р. Центр реалізує проект з вивчення малих річок Запорізької області "Моніторингові дослідження р к басейну Дніпра". На сьогоднішній день досліджено сучасний стан екосистем р к Мокра Московка, Нижня Хортиця, Конка, Берда, Мокра та Суха Конка, Правобережжя Дніпра в околицях м. Запоріжжя, підготовлені телевізійна передача та статті , в яких висвітлюються сучасні екологічні проблеми р к. В робот за проектом Центр активно співпрацю з обласним управлінням водного господарства.
У 2005 році Центр разом з іншими громадськими організаціями міста включився в роботу з вивчення та збереження природних культурних об'єкт в, в першу чергу острова Хортиця Правобережжя Дніпра в межах м ста та області . Розроблені надіслані пропозиції та проекти до орган в місцево влади Національного заповідника |Хортиця", до Концепції розвитку туристичної інфраструктури міста Запоріжжя.
З вересня 2005 року Центр прийняв участь у створенні краєзнавчо-туристичної карти району острова Хортиця, ведеться робота з розробки еколого-краєзнавчих маршрутів, як можуть сприяти популяризації серед молоді населення міста та області знань про природні культурні цінності Запорозького краю. До краєзнавчої роботи залучені учнівські колективи багатьох район в області .
У 2005 році в рамках договору про співробітництво проведені спільні дослідження екологічного стану р. Конка та об'єкт в природно-заповідного фонду області на території Оріхівського району. Протягом 2006 року налагоджена співпраця в напрямку розвитку та популяризації краєзнавчої роботи з учнівською молоддю та громадськими організаціями Гуляйпільського району.
В Центр накопичено значний досвід щодо проведення науково-дослідницьких та пошукових робіт на територіях та об'єктах природно-заповідного фонду, методичний супровід проведення таких робіт та досвід роботи з законодавчою базою щодо охорони та збереження біорізноманіття.

Про проект "Мій Запорозький край"

Мета проекту: активізація роботи молоді по вивченню та збереженню об'єкт в природно-культурно спадщини Запорозького краю.
Очікувані результати:
- розширення інформаційно-пізнавального простору в еколого-краєзнавчій освіт вихованні дітей та молоді ;
- виховання екологічно культури серед молоді , населення області ;
- сприяння збереженню природно-культурних об'єкт в краю;
- активізація та розвиток роботи з формування екомережі в районах області ;
- підвищення рівня кваліфікації та свідомості місцевого населення представник в місцевих орган в влади та ефективності прийняття управлінських рішень щодо збереження природно-культурних цінностей краю.

Категорія: Контакты и общие сведения | Додав: NPO
Переглядів: 1670 | Завантажень: 959 | Рейтинг: 3.5/6