Справочник ОЭО

Головна » Файли » Контакты и общие сведения [ Додати матеріал ]

"Спілка Друзів Природи"
25.06.2007, 18:05
Так, на рахунку організації проведення та участь у таких екологічних акціях та заходах обласного та загальнодержавного значення: "День Довкілля", "День Землі", "Марш парків", Всесвітній день охорони навколишнього середовища, Всесвітній день охорони водно-болотних угідь та День річок, "Птах року", Всеукраїнські та Всесвітні дні обліку птахів, акції "Вербиченька", "Підгодуй птахів взимку", "Тече річка через гай", "Збережемо та відновимо українські степи", "Збережемо заповідане", "Первоцвіт", "Не рубай ялинку!", "Проти палу", "Не спалюйте листя!", обласні конкурси "Кращий юний еколог-краєзнавець року", "Заповідне Запоріжжя", експедиції "Біощит", "Первоцвіти Запоріжжя", "Червона книга Запоріжжя" та багато інших.
Сьогодні організація входить до складу Дитячого Екологічного Парламенту України, Запорізького обласного комітету молодіжних організацій, Токмацького міськрайонного комітету молодіжних організацій, обласної Асоціації "Екологічна освіта" та ін.

Мета діяльності Спілки - активна участь в охороні навколишнього середовища, активна участь у запровадженні екологічної освіти населення, особливо серед молоді, а також вивчення природи рідного краю.
Основні завдання Спілки - залучення молоді до природоохоронної та краєзнавчої діяльності, запровадження екологічної освіти серед населення, особливо серед молоді, вивчення природи рідного краю, вивчення впливу людини на навколишнє середовище.

Напрямки діяльності
"Спілка Друзів Природи" активно займається пошуком територій для створення на них заповідних територій. За період свого існування таких територій було знайдено 14. Завершено процес створення заповідних об'єктів на одній території - у 2002 році спільно з Мелітопольською громадською екологічною організацією "Таврійська заповідна допомога" було створено заказник місцевого значення "Заплава р. Чингул" площею 154 га.
Науково-пошукова діяльність є невід'ємною від інших видів діяльності організації. Адже наявність цих видів є важливою умовою для створення заповідного об'єкту.
У 2003 році "Спілкою Друзів Природи" у Токмацькому районі реалізовано проект "Захистимо та відновимо Чингул!"
Проект фінансувався Міністерством сільського господарства, природоуправління та рибальства Нідерландів та Wetlands International за організаційної підтримки "Інтерекоцентру" та "Української річкової мережі". На виконання цього проекту Токмацькій районній дитячій екологічній організації "Спілці Друзів Природи" було виділено грант на загальну суму 25000 гривень.
В рамках даного проекту проводилися практичні природоохоронні заходи, спрямовані на покращення екологічного стану правої притоки Молочної - річки Чингул та її маленької притоки Куркулак. Проектом передбачалося проведення практичних заходів із залученням до вирішення екологічних проблем малих річок місцевого населення та органів влади.
Під час виконання проекту були підготовлені статті у місцеві ЗМІ за матеріалами проекту, виступи на радіо, розповсюдження буклетів. Сподіваємося, що виконання цього проекту не тільки покращить стан річок, а й змінить ставлення до них населення та влади.
14 квітня 2004 р. "Спілка Друзів Природи" провела засідання круглого столу на тему "Шляхи взаємодії громадськості та органів влади і місцевого самоврядування у вирішенні екологічних проблем та ліквідації їх негативних наслідків".
На засіданні "круглого столу" були присутні представники громадських екологічних та молодіжних організацій міста Токмака (ДЕО "Молоді Січ") та Запорізької області (Регіональний еколого-краєзнавчий центр "Сварог", міський голова Токмака М.Л. Левчук, інші представники органів влади і місцевого самоврядування, керівники установ та організацій міста, а також ЗМІ.

Категорія: Контакты и общие сведения | Додав: NPO
Переглядів: 1636 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 4.7/3