Справочник ОЭО

Головна » Файли » Контакты и общие сведения [ Додати матеріал ]

04.04.2008, 12:47
Коротко про діяльність організації:

Запорізьке обласне національно-культурне товариство «Українська старовина та заповідна справа» засновано в жовтні 2006 року і поставило за мету всебічно підтримувати колективних членів і громадськість, щодо збереження природних багатств і культурної спадщини, а також сприяти розвитку заповідної справи. 11 листопада 2006 року Товариство провело 1науково-практичну конференцію, на якій були підведені підсумки 1 етапу проекту «Мій Запорозький край», реалізований його колективним членом Молодіжною громадською організацією «Запорізький центр популяризації краєзнавства «Хорс» за фінансовою підтримкою Управління у справах молоді та спорту (березень-жовтень 2006р). Представниками різних організацій та зацікавлених осіб, що переймаються питаннями збереження природної та культурної спадщини Запорізького регіону, були обговорені перспективи розвитку цієї державної справи.

Перелік об’єктів, якими опікується товариство:

1. Острів Хортиця - унікальний природний та культурний заповідник України, який в ХХ столітті опинився в епіцентрі промислової зони.

2. Берегова територія навколо острова, яка тільки формально підлягає державній охороні, а насправді розпродається для розбудови обласного міста за рахунок залишків природно-паркових куточків – місць рекреаційної території.

3. Дитячий ботанічний сад обласного міста,що має бути банком лікарських та червонокнижних рослин краю.

4. Природна територія Токмакського району, на якій має бути створено ландшафтний парк «Муравський шлях».

5. Степова територія Гуляй польського району , що потребує збереження і створення природного заказника «Ковиловий степ».

6. Василівський район: Лиса гора, Василівський замок, Скельки тощо.

7. Природні заказники ( 12 балок) ³льнянського району.

8. Новомиколаєвські природно-культурні об’єкти.

9. Природні заказники Оріхівського району. Створення Козацького зимівника тощо.

Запорізьке обласне національно-культурне товариство «Українська старовина та заповідна справа» запрошує до своїх лав та співпраці еліту суспільства обласного центру та його районів, яка спрямовує свою діяльність на реалізацію ідей, пропозицій та проектів по збереженню і примноженню природно-культурного фонду Запорожжя.

Категорія: Контакты и общие сведения | Додав: NPO
Переглядів: 1859 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 1.0/1