10 квітня у Львові відбувся семінар "Екоосвіта для збалансованого розвитку"
Семінар відбувся в туристично-краєзнавчому центрі "Княжий".
Координатором проекту виступила організація "Зелений рух Запоріжжя", регіональним координатором семінару виступила Асоціація "Дитяча екологічна організація "Легіони Землі".

Участь у роботі семінару взяло 29 чоловік:

1. Олійник Валентина. Навчально-методичний центр освіти, методист з біології та екології, Львівська правнича гімназія, вчитель біології, учасник тренінгів, семінару з екологічної освіти у Польщі. Львів
2.Стрільчук Тетяна. Гімназія "Сихівська", учитель біології та екології, керівник РМО учителів біології Сихівського району. Львів
3. Олійник Джульєтта. ССЗШ №75, учитель біології, керівник РМО учителів біології Залізничного району. Львів
4. Руда Олена. СЗШ №54, учитель біології, керівник РМО учителів Шевченківського району, керівник наукової екологічної роботи переможця міського етапу Всеукраїнської екологічної олімпіади. Львів
5. Куник Ліна. ССЗШ «Надія», учитель біології, школа з поглибленим вивченням екології Франківського району. Львів
6. Нич Григорій. СЗШ №29, учитель біології та екології,керівник РМО учителів Личаківського району. Львів
7. Токарівська Дарія. ССЗШ №28, учитель біології та екології, керівник РМО учителів біології Галицького району. Львів
8. Таранова Анастасія. Центр творчості дітей та юнацтва Галичини, керівник дитячого гуртка (туризм), Львівська міська громадська організація «Туристсько-спортивний клуб «Манівці». Львів
9. Семчук Наталія. Завідуюча бібліотеки-філіалу №27 Центральної бібліотечної системи для дітей м. Львова. Партнери АДЕО "Легіони Землі". Львів
10. Матющенко Галина. Завідувач відділу інформаційно-методичної роботи Львівського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді. Львів
11. Муращик Лариса. Завідуюча бібліотеки-філіалу №19 Центральної бібліотечної системи для дітей м. Львова. Партнер АДЕО «Легіони Землі». Львів
12. Пашко Наталія. Вчитель біології Рудківцівської ЗОШ І-ІІст., (кваліфікаційна категорія «спеціаліст вищої категорії», «старший учитель», 22.10.1968р.н., педстаж 17 років). Рудківці
13. Островської Галини. Учитель географії та біології Пониквянської ЗОШ І-ІІІст. Бродівського району. Пониква
14.  Черкас Марія. Вчитель біології СЗШ І-ІІ ст. с. Наконечне-І Яворівського району. Наконечне
15. Довгошия Вікторія. Вчитель біології Гвіздецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Коломийського району Івано-Франківської області Дитяча громадська організація «Зелений світ». Гвіздець
16. Процай Марія. Вчитель географії Бродівської гімназії, керівник осередку АДЕО «Легіони Землі» в м. Заболотці. Заболотці
17. Гладиш Наталія. Вчитель біології СЗШ с. Волиця Сокальського району Львівської області. Волиця
18. Чернюх Євгенія. Заступник директора з НВР Новороздільського навчально-виховного комплексу «Лідер» гімназія – загальноосвітня школа І ступеня №1 з поглибленим вивченням англійської мови. Новий Розділ
19. Дроняк Анжела. Вчитель географії СЗШ №41 смт. Брюховичі. Брюховичі
20. Пінчук Галина. Вчитель біології ЧНВК № 13 м. Червоноград. Червоноград
21. Кузнєцова Ма’яна. Директор громадської організації «Ресурсно-інформаційний центр з освіти сталого розвитку». Львів
22. Мамчин Ганна. Керівник осередку АДЕО «Легіони Землі» в СЗШ №34 ім. М. Шашкевича, вчитель біології. Львів
23. Яніна Ольга. Керівник осередку АДЕО «Легіони Землі» в СЗШ №52 ім. Лобачевського, вчитель хімії. Львів
24. Яремкович Наталія. Керівник осередку АДЕО «Легіони Землі» в школа-ліцей «Оріяна», вчитель географії. Львів
25. Приступа Володимир. Голова Асоціації «Дитяча екологічна організація «Легіони Землі». Львів
26. Багін Олександр. Голова організації «Хортицький Форум». Запоріжжя
27. Васильєва Тетяна. Голова організації «Зелений рух Запоріжжя». Запоріжжя
28. Єлькін Андрій. Куратор ДЮГЕО «Республіка Мрія», керівник громадського екологічного видавництва "Вісник Мрії". Запоріжжя
29. Агєйкіна Римма. Голова організації «Зелена Країна». Горлівка

У програмі семінару:

9.00 9.20 - Реєстрація учасників. Приступа Ж.Б. АДЕО «Легіони Землі».
Початок роботи виставок «Екосвіт» та «Легіони Землі». Багін О.С. «Зелений рух Запоріжжя»; Приступа В.П. АДЕО «Легіони Землі»
9.20 9.50 - Знайомство. Представлення учасників. Особисто кожен з учасників
Інформація про проект. Васильєва Т.М. «Зелений рух Запоріжжя»
9.50 11.00 - Ігрові технології як основа ековиховання та екоосвіти дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Проект «Екосім´я». Васильєва Т.М. «Зелений рух Запоріжжя» . Запитання та відповіді
11.00 11.20 - Кава-брейк. Приступа Ж.Б. АДЕО «Легіони Землі»
11.20 12.20 - Екологічна освіта та виховання - різноманітні форми та методики. Агейкіна Римма "Зелена Країна". Запитання та відповіді
12.20 13.10 - Обід. Приступа В.П. АДЕО «Легіони Землі»
13.10 14.00 - Досвід проведення громадських компаній, робота з місцевими органами влади. Міні-тренінг з написання екологічних проектів.Багін О.С. «Зелений Рух Запоріжжя» . Запитання та відповіді
14.00 14.40 - Практика використання сучасних засобів масової інформації щодо виконання завдань екологічної освіти для забезпечення збалансованого розвитку. Елькін А.В. «Республіка Мрія» . Запитання та відповіді.
14.40 15.00 - Кофе-брейк. Приступа Ж.Б. АДЕО «Легіони Землі»
15.00 16.40 - Обмін досвідом роботи організації яка приймає та учасників.
* Презентація АДЕО "Легіони Землі"- досвід роботи. Реалізовані проекти. Приступа В.П. (голова АДЕО)
* Презентація газети АДЕО "Легіони Землі" - "Лісовичок". Приступа В.П. (гол. редактор газети "Лісовичок")
* Робота за екологічним проектом «З думкою про майбутнє». Семчук Н. директор бібліотеки №27 ЦБС для дітей м. Львова (партнери АДЕО "Легіони Землі")
* Екологічна освіта в позашкільних установах, проекти реалізовані разом з АДЕО "Легіони Землі". Муращик Л.С. директор бібліотеки №19 ЦБС для дітей м. Львова. (пертнери АДО "Легіони Землі")
* Екологічна освіта на уроках хімії. Яніна О.П. Керівник осередку АДЕО "Легіони Землі" в СЗШ №52 ім. Лобачевського, вчитель хімії.
* Робота за екологічним проектом "Харчові добавки - добо чи зло?". Мамчин Г.П. Керівник осередку АДЕО "Легіони Землі" в СЗШ №34 ім. М. Шашкевича, вчитель біології.
* Реалізація проектів "Первоцвіти просять захисту". Мамчин Г. П. Керівник осередку АДЕО "Легіони Землі" в СЗШ №34 ім. М. Шашкевича, вчитель біології.
* Робота за екологічним проектом "Енергозбереження в школі". Яремкович Н.Б. керівник осередку АДЕО "Легіони Землі" в НВК "школа- ліцей "Оріяна", соціальний педагог.
* АДЕО "Легіони Землі" - плани на майбутнє. Приступа В.П. (голова АДЕО)
Запитання відповіді
16.40 17.00 - Анкетування учасників семінару. Підведення підсумків. Васильєва Т.М. «Зелений рух Запоріжжя»; Багін О.С. «Зелений рух Запоріжжя»
9.00- 17.00 - Інформаційне забезпечення заходу: створення фотогалереї та відео-сюжетів Елькін А.В. Інтернет видавництво «Вісник Мрії»

В рамках проведення семінару була розгорнута виставка екологічної літератури (організована "Зеленим Рухом Запоріжжя"), та виставка АДЕО "Легіони Землі" - історія становлення та діяльності організації. Були представленні: нагороди АДЕО, та газети "Лісовичок", фотографії з різноманітних акцій проведених АДЕО, різна друкована агітаційно-інформаційна продукція, плакати та малюнки дітей на екологічну тематику..

Перед початком проведеня семінару всім учасникам була роздана велика кількість різноманітного друкованого матеріалу екологічного спрямування. (всі роздаткові матеріали можна переглянути в темі "Публікації")

Всі учасники семінару отримали сертифікат учасника.

Голова АДЕО "Легіони Землі"  Володимир Приступа
Категорія: Новини України | Переглядів: 1096 | Додав: NPO | Рейтинг: 5.0/2