Відбувся Міжнародний науково-практичний семінар: "Проблеми конкурентоспроможності економіки в умовах євроінтеграції: регіональні аспекти".
23-25 травня 2008 року в Запорізькому інституті економіки та інформаційних технологій (м. Запоріжжя) відбувся Міжнародний науково-практичний семінар: "Проблеми конкурентоспроможності економіки в умовах євроінтеграції: регіональні аспекти".

Однією з основних тем семінару було визначено «напрямки покращення еколого-техногенної ситуації в регіонах із “старопромисловими” галузями».

Захід було заплановано сумісно з Міністерством освіти і науки України та Міністерством фінансів. Крім того, співорганізаторами семінару виступили Інститут економіки промисловості Національної академії наук України, Запорізька обласна державна адміністрація, Донецький Національний університет та інші.
Участь у засіданні взяли представники підприємств-основних забруднючів Запорізької, Донецької та Дніпропетровської областей, громадських організацій, провідні науковці з різних регіонів України, Росії та Польщі, представники органів місцевого самоврядування та Держуправління ОНПС в Запорізькій області.
У відкритті та роботі пленарного засідання прийняли участь офіційні особи – Запорізький міський голова Є. Карташов, перший заступник голови Запорізької міської облдержадміністрації О. Бережний. Пленарне засідання семінару відкрив директор ДУ "Інститут економіки та прогнозування НАН України" Геєць В.М., виступила заступник Міністра фінансів України Єфименко Т.І. та інші.

Метою проведення семінару було окреслення соціально-економічних та екологічних проблем розвитку, реалізації потенціалу конкурентоспроможності промислових регіонів України та вироблення стратегічних рішень, операційних завдань з їх розв'язання в умовах поглиблення інтеграційних процесів.
За результатами обговорення будуть підготовлені аналітичні матеріали та направлені пропозиції до центральних та регіональних органів управління.

Категорія: Новини Запоріжжя | Переглядів: 1274 | Додав: NPO | Рейтинг: 0.0/0