У м. Запоріжжя відбуло лось чергове виїзне засідання щодо вибору земельної ділянки під полігон ТПВ
(новина дублюється в зв’язку з технічними проблемами на сайті). Попередніх переглядів – 22, коментар – 1 (на сервері не зберігся).

У м. Запоріжжя 27 травня 2008 року відбулось чергове виїзне засідання комісії щодо розгляду ділянки для розміщення полігону твердих побутових відходів. У склад комісії увійшли міський голова Є.Г. Карташов, заступник голови Запорізької облдержадміністрації Г.Г. Фукс, перший заступник начальника Держуправління Г.В. Нарсєєва, депутати Запорізької міської ради та інші.

Останнім часом у м. Запоріжжя у зв’язку з закриттям полігону твердих побутових відходів № 2 склалася критична ситуація у сфері поводження з відходами. Вже протягом року ведеться дискусія стосовно місця розташування полігону твердих побутових відходів № 3
Першою для розгляду була обрана ділянка у балці Партизанській поблизу с. Верхня Хортиця. На цій ділянці наполягають депутати Запорізької міської ради та міський голова Є.Карташов. Свій вибір вони обґрунтовують близькістю ділянки до міста та відсутністю необхідності додаткових витрат для вивезення сміття. З іншого боку, ця ділянка знаходиться в межах водоохоронної зони, так як розташована на склоні балки басейну р. Верхня Хортиця, яка впадає в р. Дніпро. Крім того, ділянка межує з землями природно-заповідного фонду - ландшафтним заказником місцевого значення «Верхів’я балки Канцерівка». Згідно чинного законодавства, розміщення звалищ на як на території водоохоронної зони, так і ближче ніж 500 м, забороняється. Крім того, проти розміщення полігону на цій ділянці активно виступили мешканці прилеглих житлових районів.

Були запропоновані кілька інших варіантів, в тому числі у с. Широке, де і відбулось виїзне засідання. Але, як було зазначено на засіданні, землі, запропоновані під полігон поблизу с. Широке, відносяться до категорії особливо цінних земель.

З точки зору Держуправління, зі всіх запропонованих ділянок, найбільш придатною для розташування полігону є ділянка на території Сонячної сільської ради біля залізниці у напрямку до ст. Канцерівка. Високі абсолютні відмітки поверхні землі та відсутність гідрографічної мережі дозволяють зробити висновок про мінімальний негативний вплив створеного на цій ділянці полігону ТПВ на поверхневі та ґрунтові води. Вибір цієї ж ділянки підтримують представники громадських екологічних організацій.

Категорія: Новини Запоріжжя | Переглядів: 1286 | Додав: NPO | Рейтинг: 0.0/0