Програма "Посилення впливу громадянського суспільства" МФВ оголошує конкурс "Підтримка проведення реформи системи житлово-комунального господарства на місцевому рівні". Пріоритети конкурсу:
1. Моніторинг надання послуг населенню у житлово-комунальній сфері:
· Проведення аналізу та оцінки діяльності органів та посадових осіб місцевого самоврядування у сфері житлово-комунальних послуг.
· Проведення аналізу та оцінки діяльності органів та посадових осіб місцевого самоврядування щодо створення та забезпечення поточної діяльності ОСББ на території окремих населених пунктів.
· Проведення поточного моніторингу якості та обсягів послуг, що надаються населенню в житлово-комунальній сфері.
· Громадський аудит менеджменту підприємств, що надають послуги в житлово-комунальній сфері на місцевому рівні.

На цій основі:

· Розробка, лобіювання нових чи вдосконалення існуючих актів органів місцевого самоврядування та посадових осіб, спрямованих на забезпечення громадського контролю за якістю та обсягами житлово-комунальних послуг, що надаються населенню.

· Розробка, лобіювання нових чи вдосконалення існуючих актів органів місцевого самоврядування та посадових осіб, спрямованих на створення сприятливих умов для розвитку системи ОСББ.

· Проведення публічного обговорення результатів проведеного аналізу та/або моніторингу діяльності органів місцевого самоврядування та їх посадових осіб, підприємств, що надають послуги в житлово-комунальній сфері, та підготовлених проектів нормативно-правових актів тощо.

2. Сприяння розвитку системи ОСББ як об’єднань активних громадян:

· Сприяння створенню нових та підвищення ефективності існуючих ОСББ через забезпечення надання їм консультативної, правової, інформаційної, організаційної, методичної та інших видів допомоги шляхом створення чи покращення діяльності відповідних спеціалізованих ресурсних центрів.

· Проведення навчання членів ініціативних груп, а також активу ОСББ з питань створення, організації поточної діяльності, фінансування ОСББ тощо.

· Поширення кращого досвіду реформування у системі житлово-комунального господарства в Україні через проведення комунікативних заходів, взаємних короткочасних стажувань тощо.
Просимо взяти до уваги!

Проекти, які передбачають проведення аналізу та/або моніторингу діяльності органів та посадових осіб місцевого самоврядування та/або підприємств, що надають послуги в житлово-комунальній сфері, в якості окремого додатку повинні містити інструментарій (методи, критерії, джерела інформації тощо) здійснення такого аналізу та/або моніторингу.

Проектні пропозиції, які спрямовані на проведення аналізу та/або моніторингу, мають в обов’язковому порядку передбачати проведення лобістської діяльності по просуванню підготовлених пропозицій, нормативно-правових актів тощо, в органах влади.

Проекти, які передбачають розробку нових чи вдосконалення існуючих нормативно-правових актів, повинні містити їх стислий опис, а також механізми лобіювання їх прийняття та впровадження, що оформлюється окремим додатком.

Проекти мають передбачати проведення широкого обговорення результатів аналізу та/або моніторингу діяльності органів та посадових осіб місцевого самоврядування, підприємств, що надають послуги в житлово-комунальній сфері, а також підготовлених нормативно-правових актів шляхом проведення дебатів, громадських слухань та інших публічних заходів.

Проектна діяльність має передбачати широке інформування членів відповідної громади про хід реалізації проекту (оприлюднення результатів аналізу та/або моніторингу, проведені громадські слухання та публічні дебати, підготовлені проекти нормативно-правових актів, заплановані та проведені заходи тощо) та його результати (у тому числі через обов’язкове проведення підсумкової прес-конференції).

До проектів, що реалізуються в партнерстві з органами місцевого самоврядування, іншими громадськими організаціями, ОСББ, органами самоорганізації населення, мають бути долучені листи, що засвідчують готовність партнерів до участі у реалізації проекту та характер цієї участі.

У випадку подання проекту ОСББ, до проекту має бути додана копія довідки податкової інспекції, яка свідчить про неприбутковий статус відповідного об’єднання.

Проекти, що не відповідають цим вимогам, розглядатися не будуть.

Перевага надаватиметься проектам, що здійснюються у співпраці з органами влади, коаліції з іншими громадськими організаціями, а також організаціями аналітичного, експертного спрямування, ОСББ та органами самоорганізації населення, у тому числі з інших областей України.

Загальний бюджет конкурсу – 100 000 доларів США.

Останній термін подання проектів 15 вересня 2008 року.

Джерело : Міжнародний фонд "Відродження"

Категорія: Новини України | Переглядів: 1434 | Додав: NPO | Рейтинг: 0.0/0