2 жовтня 2008 р. в Оріхові відбувся пікет населення міста, сіл Кірове, Преображенка, Васинівка за збереження безпечного середовища

У пікеті взяли участь біля 200 чоловік, які однозначно висловили свою позицію щодо плануємого будівництва гірничо-збагачувального комбінату та розробки Васинівського родовища залізистих кварцитів на території Оріхівського району. Населення категорично проти цих робіт. Але, чи прислухається до людей влада, яка за законом є представником народу і повинна діяти в його інтересах?

Під час пікету було оголошено про звернення екологічних громадських організацій Запорізької області до Оріхівських держадміністрації та райради щодо недопущення будівництва гірничо-збагачувального комбінату та розробки родовища. Всі бажаючі, що підтримали це звернення, мали змогу приєднатися до нього.

Наступний етап роботи – проведення громадських слухань на території Преображенської та Омельницької селищних рад. Нагадуємо, що під час проведення громадських слухань населення с. Кірове, які відбулися 15 березня цього року, із 363 присутніх лише 3 чоловіка висловилися «за» будівництво гірничо-збагачувального комбінату (ГЗК) та розробку родовища.

Противники будівництва ГЗК наголошували: «В Стратегии регионального развития Запорожской области одним из приоритетов является: «Запорожский край - экологически безопасный для проживания регион». Мы не против развития экономики, а за развитие экономики, которая отвечает Концепции устойчивого развития, принятой во всем мире, и которая лежит в основе Стратегии регионального развития Запорожской области. Целесообразно и экономически выгодно развивать именно сельское хозяйство и зеленый туризм, т.к. планета уже сейчас испытывает дефицит продуктов питания и первозданных мест обитания живой природы. Основной принцип Концепции устойчивого развития - развитие экономики при постоянном улучшении качества окружающей среды и решении социальных вопросов. В центре вниманя Концепции находится человек и его право на здоровую и плодотворную жизнь. Концепция предполагает существование нынешних поколений, учитывая, прежде всего, интересы будущих поколений, чтобы нашим детям, внукам и правнукам оставить чистую воду, воздух, почву и все, что необходимо для жизни».

Категорія: Новини Запоріжжя | Переглядів: 1262 | Додав: sinisa | Рейтинг: 0.0/0