Осередок Міської козацької дитячо-юнацької школи бойового мистецтва "Спас" провів Весняну Толоку

Осередок Міської козацької дитячо-юнацької школи бойового мистецтва "Спас" м. Запоріжжя на своєму сайті http://spas.blog.ru/ об'явив про свою місію - відродження історико-культурного комплексу «Запорозький Дуб»!

І відразу ж організував і 21.03.09 провів екологічну акцію під назвою Весняна Толока.
  Згідно інформації, яка розміщена на сайті Вікіпедія /http://uk.wikipedia.org/
"Толока — українська звичаєва форма селянської взаємодопомоги. У толоці односельчани брали участь, тобто працювали толокою (спільно, разом), добровільно й задарма, не потребуючи плати за свою працю. Зазвичай особа, на користь якої працювали, частувала робітників. Також звичною справою було звершення толоки народним гулянням — танцями і співами...
 У сучасній культурі слово толока вживається на позначення якихось громадських чи масових проектів..."

День видався сонячний, як на замовлення.
За 3 години спільної праці було зібрано і вивезено на місцевий полігон дві машини сміття, були зібрані в кучі гілля після обрізки дерев,берегові схили річки Верхня Хортиця очищенні від сухостою, упорядкована територія біля Велетня Дуба та його дітей, онуків.

В прибиранні території скверу взяли участь всі шанувальники природи від ветеранів до дітей.

Притягувала сюди і можливість побачити показові виступи МК ДЮСШ БМ “Спас”, прийняти участь у козацьких іграх та розвагах, показати свої досягнення в бойовому мистецтві та покуштувати козацького кулішу.

Весняна толока проведена на день весіннього рівнодення хай розпочне справу приведення в належний стан скверів і парків в усіх районах міста і краю.

Любов Орлова.

.

Категорія: Новини Запоріжжя | Переглядів: 1331 | Додав: xortiza | Рейтинг: 0.0/0