Стартовала информационная компания в рамках проекта создания системы управления твердыми бытовыми отходами в заповеднике Хортица
Одним із етапів проекту по створенню системи управління твердими побутовими відходами у Національному заповіднику Хортиця, що реалізовується Центром підтримки екологічних ініціатив "Ортус", є інформаційна компанія, яка передбачає комплекс заходів по підвищенню екологічної культури відвідувачів острова Хортиця.
Центром підтримки екологічних ініціатив «Ортус» в партнерстві з Громадською організацією «УкрПростір» та Козацькою спеціалізованою спецдружиною "Січ" була розроблена та почала реалізовуватися інформаційна кампанія "Чисто для себе".
«Чисто для себе!» – інформаційні кампанія, спрямована на підвищення самосвідомості відпочиваючих на острові Хортиця, побудована за давньою народною мудрістю: чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять.

Кожне збирання сміття на острові Хортиця дає результат на тиждень-два, потім все «повертається на круги своя». І тільки підвищення екологічної культури громади в комплексі зі зміною управлінського підходу до проблеми забруднення острову Хортиця побутовими відходами та створенні відповідної інфраструктури, здатні вирішити цю проблему.

Протягом літа всі відпочиваючі на Хортиці будуть отримувати від волонтерів пакети для сміття, на яких зображена схема острова із позначенням розташування місць для збирання сміття.
Маємо відразу попередити, що не на всіх точках, позначених на карті, розташовані контейнери – у деяких місцях встановлені плетені огорожі, у деяких контейнери були розташовані раніше або вже традиційно сформувався смітник (сподіваємось, що влада і комунальні підприємства звернуть увагу на ці місця, і згодом там все ж таки з’являться цивілізовані контейнери та буде організовано регулярний вивіз сміття).
Спочатку всі свідомі громадяни, які сприятимуть чистоті острова, за залишений у відведеному місці пакет сміття будуть нагороджуватися заохочувальними призами – ручками, значками, магнітними фоторамками, виготовити які стало можливим завдяки підтримці Представництва Фонду ім. Г. Бьолля в Україні.
У подальшому будуть розроблені інші заходи, спрямовані на заохочення екологічно свідомих відвідувачів, які, сподіваємося, будуть підтримані і городянами.

Тож, запрошуємо до співпраці всіх небайдужих до стану острову Хортиця!

Ми будемо дуже вдячні всім, хто побажає стати волонтером з поширення інформаційних матеріалів та проведення роз’яснювальної роботи. Чим більше волонтерів прийме участь у наших заходах тим з більшою кількістю відвідувачів ми зможемо провести роз'яснювальну роботу. А результат - чиста від сміття Хортиця та задоволені від комфортного відпочинку громадяни!

Журналістам та ЗМІ, будемо вдячні за інформаційну підтримку.

Сподіваємось, що відповідальний перед громадою бізнес, в подальшому надасть нам підтримку, завдяки якій інформаційна робота з відвідувачами буде тривати постійно.

Від влади чекаємо, що буде вирішено питання встановлення необхідної кількості контейнерів на зупинках транспорту та буде організовано їх систематичне обслуговування.

Ми прагнемо, щоб девіз «Чисто для себе!» був не тільки слоганом нашої кампанії – ми хотіли б, щоб він в рівній мірі належав кожному мешканцю та гостю острова Хортиця!

Контактуйте:
Сергій Козодавов, Центр підтримки екологічних ініціатив «Ортус», тел. +380 98 790 40 68, +380 93 935 33 49, e-mail: kozodavov@ukr.net
Наталя Селюкова, Громадська організація «УкрПростір», тел. +380 67 770 91 72

Категорія: Новини Запоріжжя | Переглядів: 1060 | Додав: эколог | Рейтинг: 0.0/0
Ссылка на видеоролик ппезентации информационной компании на острове Хортица