Екоклуб та НЕЦУ планують проведення нового антиядерного туру навколо Запорізької АЕС

Наразі стоїть питання з вибором населених пунктів, у які варто заїхати. Головна мета туру – просвітницька, планується доносити неупереджену думку про атомну енергетику, поширювати інформацію про відновні джерела енергії, демонструвати різні технології (сонячні батареї, сонячний колектор, тощо).

Illia Yeremenko: "Попередньо ми плануємо відвідати Марганець, Нікополь та Запоріжжя. Які ще пропозиції ? Можливо є бажаючі долучитися до організації туру? Можливе проведення лекції чи кінопоказу у місцях зупинки туру, якщо маєте ідеї – звертайтеся".

За словами організаторів, з міркувань доцільності, під час туру не передбачено відвідування міст-супутників АЕС, оскільки їх мешканці не зможуть відкрито виступати проти атомної енергетики, навіть якщо вони підтримують антиядерній рух. Такі міста існують виключно завдяки роботі АЕС і будь-які посягання на атомну енергетику можуть сприйматися мешканцями як загроза особистій економічній безпеці.

За повідомленням інформаційної мережі ВЕР "Хортицький форум"

Категорія: Новини Запоріжжя | Переглядів: 727 | Додав: NPO | Рейтинг: 5.0/1