Екологи проконтролюють раллі Януковича-молодшого
Мінприроди просить свої підрозділи та керівництво заповідників не допустити порушення заповідного режиму в ході автопроїзду "Uкraine Trophy 2011".

Про це повідомив заступник глави національного екологічного центру України Олексій Василюк.

"Вечором 24 червня організатори перегонів та Мінприроди вийшли на зв'язок із нами і повідомили, що, маршрут не буде проходити територією заповідників", - розказав він.

"29 червня вони обіцяють показати нам остаточну схему маршруту. Сподіваємось, що все це не лишиться лише словами і порушення законодавства дійсно не відбудеться", - додав він.

НЕЦУ розраховує на позитивне вирішення ситуації із проведенням перегонів та закликає активістів, які висловили готовність долучитись до роботи по охороні заповідників, слідкувати за ситуацією.

Наразі триває підготовка заходів, які дадуть змогу пересвідчитись чи дійсно заїзд до території заповідників не відбувся.

Також центр планує розгорнути кампанію громадського моніторингу за умовами та місцями проведення раллі, перегонів та інших авто-мото-заходів на природно-заповідних територіях по всій Україні.

Першоджерело: Українська правда
Категорія: Новини України | Переглядів: 960 | Додав: NPO | Рейтинг: 0.0/0
Янукович-молодший взяв участь у відкриті автомарафону джиперів [відео]
У Києві стартував щорічний автомарафон - "Трофі 2011". Близько двох сотень позашляховиків протягом тижня змагатимуться на складних трасах біля північних кордонів України. Цьогорічний автофест занепокоїв екологів. За їхніми даними, організатори проклали маршрут заповідними територіями. Наклепом та провокацією цю інформацію називає Віктор Янукович-молодший. Син Президента теж бере участь у перегонах.
Юлій Фінгарет, 5 канал: "На старт, увага, поїхали. 5 днів українським бездоріжжям ганятимуть екстримали. Цьогоріч головне завдання для них - не заїхати на територію заповідника".
Старт на Хрещатику, а далі - чотирма українськими областями. Водії вже мріють змінити асфальт на бездоріжжя. Занепокоєні лише екологи - поспішають роздати автолюбителям листівки із вказівками, куди їхати не можна.
Марія Фатікова, еколог-активіст: "Треба проконтролювати. Деякі активісти будуть їхати з журналістами 4 липня, деякі з організаторами завтра цілий маршрут пройдуть, і деякі будуть стояти з лісниками контролювати, тому що там стоять пункти, щоб вони не заїжджали в заповідні території".
Вітор Янукович, учасник автомарафону: "Это не экологи, это шантажисты, я их имею право так называть, если они будут продолжать спекуляции на подобные темы".
Віктор Янукович-молодший, один з учасників марафону і його торішній призер, запевняє, маршрут перегонів заповідних зон не торкнеться. Доводити це беруться організатори.
Сергій Осадчий, огранізатор автомарафону: "Если кто-то заедет - это 100 процентная дисквалификация, с дальшейшими штрафами и вплоть до криминальной ответственности, все предупреждены".
Хтось змагатиметься на квадроциклі, хтось на джипі - але усі як один водії бояться глибоких калюж. Через нескінченні дощі таких сюрпризів буде безліч. Екстримали остерігаються - техніку можна й втопити.
Володимр Романенко, учасник автомарафону: "Мы каждую гонку ломаемся, мы еще на старт ни разу не вернулись целыми, мы постоянно то без колес, то без крыльев, то без кузова, привода, один раз вообще на трех колесах приехали. Но в призах".
Близько двох сотень учасників і всі мріють перемогти. Щасливий рецепт - у кожного свій.
Юлія Фінгарет, Андрій Каньшин, 5 канал