Екологи звернулися до ГПУ через шкоду, завдану мітингом у Маріїнському парку - 24 Грудня 2013 - Орхуcький центр Запорізької області

Сегодня работали на сайте: NPO

Головна » 2013 » Грудень » 24 » Екологи звернулися до ГПУ через шкоду, завдану мітингом у Маріїнському парку
Екологи звернулися до ГПУ через шкоду, завдану мітингом у Маріїнському парку
У Національному екоцентрі України вважають, що територія Маріїнського парку, де останні кілька тижнів перебували учасники мирної демонстрації, істотно деградувала в результаті забруднень, руйнувань елементів зовнішнього дизайну парку, пошкодження дерев.

Про це заявили в прес-службі НЕЦУ.

За словами заступника голови організації Олексія Василюка, "слід, який залишили після себе мітингувальники на території Маріїнського парку, тягне на кримінальну справу".

"Ми вже звернулися до Генпрокуратури з вимогою знайти і покарати винних. Це є порушенням законодавства. Умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об'єктів природно-заповідного фонду карається штрафом або позбавленням волі до трьох років згідно зі ст. 252 КК", - резюмував він.

Як наголошується в повідомленні, в ст. 38 Закону України "Про природно-заповідний фонд України" сказано, що "на території парків-пам'яток садово-паркового мистецтва заборонена будь-яка діяльність, не пов'язана з виконанням на них завдань і є загрозою їх збереженню".

Як відомо, на території Маріїнського парку протягом кількох тижнів відбувався мітинг на підтримку Партії регіонів.

Категорія: Новини України | Переглядів: 214 | Додав: NPO | Рейтинг: 5.0/1

«  Грудень 2013  »