Європейські методики з забезпечення безпеки води планують впроваджувати в Україні - відео - 13 Серпня 2015 - Орхуcький центр Запорізької області

Головна » 2015 » Серпень » 13 » Європейські методики з забезпечення безпеки води планують впроваджувати в Україні - відео

11 серпня 2015  в конференц-залі Президії Національної академії наук України, Київ (вул. Володимирська, 55) відбувся Національний семінар на підтримку планів забезпечення води в Україні. Тематика: Протокол про воду та здоров'я (основні положення та програма роботи), Українські завдання в рамках Протоколу, поточний стан по воді і санітарії в Україні.

Підхід ВООЗ до плану забезпечення безпеки води представив Олівер Шмоль, Европейське регіональне бюро ВООЗ. Практичним досвідом з ПЗБВ ділилися Міло Прусель, Інспекція по Питної Воді, Об'єднане Королівство Великої Британії, Агнес Себастьєн, Національний Центр Громадського Здоров'я, Угорщина, Беттіна Рікерт, Федеральна екологічна агенція, Німеччина. Олівер Шмоль розповів про те, як ПЗБВ відображається в Директиві ЄС щодо питної води.

На завершення семінару відбулася дуже корисна сесія з обговорення питань забезпечення та поширення ПЗБВ в Україні.

Семінар модерували Анна Цвєткова, координатор водних програм ВЕГО "МАМА-86", Ірина Руденко, Державна санітарно-епідеміологічна служба України, Наталія Король, Бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я та Олівер Шмоль.

Відеозвіт: Початок семінару на підтримку ПЗБВ і вступне слово Сергія Курикіна, в.о. міністра екології та природних ресурсів України.

Категорія: Новини України | Переглядів: 236 | Додав: NPO | Теги: МАМА-86, ВООЗ, безпека води, Наталія Король, Олівер Шмоль, Сергій Курикін, ПЗБВ, Ірина Руденко, Анна Цвєткова | Рейтинг: 5.0/1
11 серпня 2015 року в м. Києві відбувся національний семінар на підтримку планів забезпечення безпеки води (ПЗБВ).

У заході взяли участь 52 представники центральних органів виконавчої влади (Мінприроди, Мінрегіонбуду, Міністерства охорони здоров’я, Державного агентства водних ресурсів та Державної Санітарної епідеміологічної служби (ДСЕСУ) та обласних СЕС, наукових закладів та громадських організацій, зокрема партнери і члени мережі ВЕГО «МАМА-86», які будуть впроваджувати пілотні проекти з безпеки води у різних регіонах України в рамках проекту «Забезпечення рівного права на воду та санітарію в Україні».

Ініціаторами заходу виступили ВЕГО «МАМА-86» та Держсанепідслужба України.

Семінар відбувся за допомоги та участі Європейського регіонального бюро ВООЗ, Бюро ВООЗ в Україні, Держсанепідслужби України та ВЕГО «МАМА-86» за фінансової підтримки Шведської агенції з міжнародного розвитку та співпраці (SIDA).

Більш детально:

«  Серпень 2015  »