Кількість вибросів забруднюючих речовин у річку Дніпро зменшилася - інфомація прес-туру - 21 Листопада 2014 - Орхуcький центр Запорізької області

Сегодня работали на сайте: NPO

Головна » 2014 » Листопад » 21 » Кількість вибросів забруднюючих речовин у річку Дніпро зменшилася - інфомація прес-туру

Представники міської екологічної громадської організації "Мама-86-Запоріжжя" взяли участь у прес-турі "МК" Запоріжсталь "- нові технології для навколишнього середовища".

Центральною темою відвідування промислового гіганту було ознайомлення з проектами модернізації металургійного виробництва, спрямованих на екологізацію технологій з метою зменшення викидів забруднюючих речовин в річку Дніпро.

В ході прес-туру в рамках мережевого проекту "Забезпечення рівного права на воду і санітарію" представниками МЕГО "Мама-86-Запоріжжя" збиралася інформація про ефективність програм, спрямованих на зниження показників забруднення водних об'єктів регіону.

За словами представників промислового гіганта, цей етап модернізації завершується. Його реалізували з випередженням (планувалося закінчити роботи у 2017 році). Вартість проекту 1 млрд. гривень. В даному виробництві вдалося повністю припинити скидання відпрацьованих розчинів в річку Дніпро.

Кількісні показники по викидах (порівняння) поки не оголошуються. Але обіцяно, що найближчим часом всі розрахунки будуть підготовлені і представлені екологічної громадськості.

Організація "Мама-86-Запоріжжя" дуже зацікавлена в цих даних, так як у нас почалася реалізація проекту "Забезпечення рівного права на воду і санітарію", що передбачає громадський моніторинг якості питної води, - розповів керівник запорізької програми проекту Андрій Єлькін.

Відеозвіт МЕГО "Мама-86-Запоріжжя":

Категорія: Новини Запоріжжя | Переглядів: 293 | Додав: NPO | Теги: МАМА-86, Дніпро, МАМА-86-Запоріжжя, забруднення, екологія, питна вода, річка | Рейтинг: 5.0/1
Видео-картинка пресс-тура - 15 ноября 2014 года

«  Листопад 2014  »