З 25 по 26 лютого 2011 року в м. Київ проходила конференція «Хімічна освіта в контексті хімічної безпеки: стан проблеми та перспективи»

З 25 по 26 лютого 2011  в м. Київ на базі кафедри хімії Інституту природничо- географічної освіти та екології Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова проходила міжнародна науково-практична конференція в рамках Міжнародного року хімії «Хімічна освіта в контексті хімічної безпеки: стан проблеми та перспективи».

Співорганізаторами науково-практичної конференції «Хімічна освіта в контексті хімічної безпеки: стан проблеми та перспективи» виступили Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова, Всеукраїнська екологічна громадська організації «МАМА-86», Харківський національний педагогічний університет імені Г.С. Сковороди, Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського.

У роботі конференції взяли участь 105 осіб: представники Міністерства освіти, науки, молоді та спорту України, Міністерства екології та природних ресурсів України, викладачи вищих та середніх навчальних закладів, представники наукових установ, викладачи та співробітники Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова представники Всеукраїнської екологічної громадської організації «МАМА- 86» та неурядових організацій України, представники ЗМІ.

З вітальним словом до учасників конференції звернулися Бех В.П., перший проректор НПУ імені М.П. Драгоманова, Волинка Г.І., проректор з наукової роботи НПУ імені М.П. Драгоманова, Макаренко І.Д., заступник Міністра екології та природних ресурсів України, Щабельська В.Г., заступник директора Інституту природничо-географічної освіти та екології НПУ імені М.П. Драгоманова, Г.М. Голубовська-Онісімова, президент ВЕГО «МАМА-86».

Науково-практичну конференцію «Хімічна освіта в контексті хімічної безпеки: стан проблеми та перспективи» підтримує Міжнародна мережа неурядових організацій, об'єднаних на платформі ліквідації стійких органічних забруднювачів (International POPs Elimination Network IPEN).

Робота науково-практичної конференції проходила в форматі пленарних засідань та двох семінарів «Роль і місце хімічної освіти в процесі формування основ хімічної безпеки для досягнення цілей 2020 р. - майбутнє без хімічних токсикантів» та «Проблеми і перспективи національного впровадження Стратегічного підходу до міжнародного регулювання хімічних речовин СПМРХР)».

Мета науково-практичної конференції:

* Обговорити підходи для створення умов щодо національної реалізації Стратегічного підходу до міжнародного регулювання хімічних речовин та напрацювати відповідні рекомендації.

* Розглянути можливості національного внеску в міжнародні дії (майбутню конвенцію по ртуті), спрямовані на скорочення і ліквідацію джерел ртуті та її забруднень з метою зменшення їх негативного впливу на здоров'я людей і навколишнє середовище та напрацювати заклики щодо дій по контролю ртуті.

* Розглянути хімічну освіту як інструмент для досягнення цілей 2020 року – майбутнього без хімічних токсикантів та напрацювати відповідні рекомендації.

Відео звіти конференції «Хімічна освіта в контексті хімічної безпеки: стан проблеми та перспективи»

Категорія: Новини України | Переглядів: 1032 | Додав: NPO | Рейтинг: 5.0/1