«Мама-86-Запоріжжя» продовжує роботу щодо «схованок» непридатних пестицидів у Мелітопольському районі - 21 Грудня 2015 - Орхуcький центр Запорізької області

Сегодня работали на сайте: NPO

Головна » 2015 » Грудень » 21 » «Мама-86-Запоріжжя» продовжує роботу щодо «схованок» непридатних пестицидів у Мелітопольському районі

Мелітопольська ініціативна група МЕГО «Мама-86-Запоріжжя» у рамках виконання пілотного проекту ВЕГО «МАМА-86» «Підвищення рівня поінформованості та комунікацій, створення потенціалу для остаточного вирішення проблеми непридатних пестицидів в Україні» за підтримки при підтримці Шведського агентства міжнародного розвитку та співробітництва (Sida) продовжує роботу щодо з'ясовувати місць знаходження непридатних пестицидів (НП) у Мелітопольському районі та умов їх зберігання.

Голова ініціативної групи Галина Ширінська повідомила, що за інформацією, наданою головним спеціалістом відділу організації виробництва, переробки та маркетингу сільській продукції Мелітопольської районної державної адміністрації  Борисовим М.В., «склади з непридатними пестицидами знаходяться в різних місцях Мелітопольського району: одне сховище – на сході, три – на півночі».

Згідно з Екологічним паспортом Запорізької області за 2014 р. (http://www.menr.gov.ua/protection/protection1/zaporizka) відомо, що у 2014 р. було проведено інвентаризацію непридатних хімічних засобів захисту ростин (ХЗЗР), і станом на 01.01.2015 р. у Мелітопольському районі на 5 складах знаходилось 10,635 т НП.

Задовільний стан складських приміщень фіксувався на 3 складах, незадовільний – на 2.

Активістами ініціативної групи за актами інвентаризації місць накопичення НП та запитами до начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації М.В. Данченко) з 05.08.2015 було проведено аналіз стану місць знаходження НП у Мелітопольському районі та наявної кількості непридатних ХЗЗР на них:

Безхазяйні сховища НП не мають дахів, вікон та дверей, а стіни напівзруйновані. Непридатні пестициди без тари знаходяться на землі просто неба та є суттєвим джерелом забруднення ґрунту, повітря і води.

Категорія: Новини Запоріжжя | Переглядів: 237 | Додав: Ekologist | Теги: непридатні пестициди, МАМА-86-Запоріжжя, Мелітопольський район, НП | Рейтинг: 5.0/1

«  Грудень 2015  »