На Запорізькій АЕС хочуть переробляти чужі радіоактивні відходи? - 15 Січня 2014 - Орхуcький центр Запорізької області

Головна » 2014 » Січень » 15 » На Запорізькій АЕС хочуть переробляти чужі радіоактивні відходи?
На Запорізькій АЕС хочуть переробляти чужі радіоактивні відходи?

Кабмін розпорядився створити на базі ЗАЕС відповідний комплекс.

Варто було з'явитися повідомленням в інтернеті, як тут же поповзли чутки: ну ось, скоро до нас відходи будуть звозити з усієї Європи... Мало нам небезпечних виробництв - тільки переробки ядерних відходів не вистачало для комплекту. Щоб відокремити чутки від істини, дзвонимо безпосередньо на станцію.

- Проект цей у нас реалізується з 2007 року, і ми регулярно про це інформуємо громадськість. Ну а те, що Кабмін днями підписав розпорядження... ну що ж... честь йому і хвала, - резюмувала керівник інформаційного центру станції Лариса Меркулова. - Ми і зараз відходи переробляємо. Які? Свої, зрозуміло. А куди нам їх дівати?

Словом, йдеться скоріше не про будівництво, а про реконструкцію, удосконалення наявних потужностей. Приймати ж чужі відходи на станції не будуть. Принаймні, так говорять.

За матеріалами: Комсомольская правда в Украине
Категорія: Новини Запоріжжя | Переглядів: 219 | Додав: NPO | Теги: Запорізька АЕС, радіоактивні відходи | Рейтинг: 5.0/1

«  Січень 2014  »