Пікет біля Запорізької ОДА проти "закону" про мови" - 5 липня. Початок о 16.00
Ухваливши 3 липня 2012 року так званий «закон про мови», влада, на чолі з партією регіонів таким чином перейшла всі цивілізаційні межі, відповідно давши привід усім українцям удень і вночі нищити законними та незаконними засобами всю цю «зграю мутантів» з нелюдським обличчям, усю антиукраїнську наволоч, захищаючи Конституцію України та честь Нації.
Нахабно, з порушенням регламенту, Конституції, всіх норм моралі та депутатської етики, віроломно, по-злодійськи можуть діяти тільки бандити і дегенерати. Нехай тепер земля горить у ворогів під ногами!
Партія регіонів та їхні сателіти, на догоду фсб-ешного путінського кремля, проігнорували протести суспільства, звернення церковних ієрархів, представників наукових кіл, творчої інтелігенції, які закликали не ухвалювати цей провокаційний закон, що суперечить Конституції України. Через свої ганебні дії ці виродки будуть прокляті не тільки всім цивілізованим Українським Світом, а й своїми дітьми.
Українська нація була є і буде! Усі національні меншини, які проживають в Україні, повинні усвідомити, що перевертні штучно загострюючи мовне питання, намагаються розколоти країну на частини, посварити суспільство, вносячи хаос і безлад, аби продовжувати безкарно грабувати народ, «ловлячи рибу у мутній воді». Але не вдасться!
Як казав герой України В'ячеслав Чорновіл: «Ми всі українці, це наша земля». Тому й татарин, і грузин, і росіянин, і чуваш є всі членами великої Української Родини. І хто як не вони знають важливість мовного питання для будь-якої нації світу. Адже так повелів Бог. А хто проти Бога??? – зграя злочинців з партії регіонів. Але їм не вдасться своїми діями посварити українців із братніми народами. Ми всі як один - і мордвин, і башкир, і поляк - виставимо тотальний заслон дегенератам та фарисеям.
Будь-яка мова, зокрема, й українська є духовним фундаментом нації. Своєю згуртованістю не дамо ворогу чинити геноцид, вбивати (у мирний час) сотні тисяч, мільйони українців, незалежно від національності та нищити душу народу – її рідну мову.
Нема мови - нема нації, нема нації - нема держави, нема держави – є юрба рабів, готових за черствий кусень хліба плазувати перед ворогом – «годованим кабаном», готових терпіти, як їх дітей щодня вбивають, довівши перед цим до зубожіння. Так, нас планомірно вбивають, незалежно від національної ознаки.
Запорізька обласна «Просвіта» 5 липня 2012 року з 16-00 до 19-00 на площі Жовтневій (біля центрального входу до Запорізької облдержадміністрації) виставляє інформаційний намет(пікет) для збору підписів: «Запоріжці - захистимо себе від геноциду, відстоїмо право нації на рідну мову - задля ще живих наших дітей!»
Акція проводиться в зв’язку з тим, що 3 липня 2012 року Україні кинуто черговий страшний виклик - ми приймаємо цей виклик.

З повагою,
голова ЗОО ВУТ «Просвіта» ім. Тараса Шевченка
Олег Ткаченко
Тел. 098-436-23-63
Категорія: Новини Запоріжжя | Переглядів: 832 | Додав: | Рейтинг: 5.0/2
Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні на площі перед будівлею Запорізької ОДА за ініціативою обласної громадської організації «Просвіта» відбувся мітинг протесту проти мовного закону, в якому взяли участь понад 100 осіб із прапорами, символікою «Просвіти» й транспарантами.

Проведення цієї акції було заборонено судом, у зв`язку з чим міліція практично відразу ж після її початку затримала голову правління запорізької «Просвіти» Олега Ткаченка.

«Сьогодні Запорізький адміністративний суд заборонив Ткаченку (саме він подавав заявку на проведення акції від «Просвіти» – УНІАН) проведення акції на площі Фестивальній перед будівлею ЗОДА, проте члени «Просвіти» на мітинг зібралися. І коли державний виконавець, який прибув на Фестивальну, зачитав рішення суду, виконувати його відмовилися», - пояснили дії правоохоронців у керівництві Запорізького міськвідділу міліції.

При цьому, щоб затримати О.Ткаченка, правоохоронцям довелося викликати слюсаря: після оголошення рішення суду О.Ткаченко прикував себе, ще одного учасника акції й дитину ланцюгом із навісними замками до поручнів пандуса Запорізької облдержадміністрації.

Після того, як голову запорізької «Просвіти» вивільнили, його посадили в автомобіль й доставили до Орджонікідзевського райвідділу міліції для складання адмінпротоколу, частина учасників акції протесту пройшла до Орджонікідзевського РВВС, інші, закривши транспаранти й скрутивши прапори з символікою «Просвіти» продовжували акцію під державними прапорами.

За словами представників керівництва Запорізького міськуправління внутрішніх справ, акція тривала більше години й ніхто більше з мітингувальників затриманий не був.

Першоджерело
Не можу зрозумити собі: чому, якщо збирається 100 учасників, треба забороняти мітінг протесту? Це ж все одно що дві людини або три. На заході ця політика вважається неадекватною щодо норм елементарних прав людини і такі дії розцінюються як привід для перегляду доступу деяких чиновників до влади.
нашій державі далеко до стандартів цивілізованого світу. У нормальних країнах людей мотивують мати власну думку та виказувати її владі! Нещодавно я була на засіданні парламенту одного зі штатів в Австралії - жодного поліцейського,повний відкритий доступ и всі умови, щоб люди приходили. Під час засідання ти можеш покликати свого представника з депутатів (кожен відповідає за окремий район)і сказати, що тобі не подобається його рішення або виступ і він зазвичай це врахує, особливо, якщо людей багато