Сегодня работали на сайте: NPO

Головна » 2017 » Серпень » 1 » Представники громадської ради при Мінприроди закликають готуватися до засідання з питань ОВД

27 липня в Орхуському центрі відбудлось засідання робочої групи Мінприроди з питань імплементації Директиви 2011/92/ЄС Європейського Парламенту та Ради про оцінку впливу окремих державних і приватних проектів на навколишнє середовище (кодифікація).

Повідомляє у Фейсбуці представниця громадської ради при Мінприроди та координатор напрямку з хімічної безпеки ВЕГО "МАМА-86" Ольга Цигульова.

Під час засідання було презентовано та обговорено План організації підготовки проектів актів, необхідних для забезпечення реалізації Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» та обговорено пропозиції щодо розроблення підзаконних нормативно-правових актів.
Закон України «Про оцінку впливу на довкілля» від 23 травня 2017 року № 2059-VIII набрав чинності 17 червня 2017 року: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/2059-19

Цей Закон встановлює правові та організаційні засади оцінки впливу на довкілля, спрямованої на запобігання шкоді довкіллю, забезпечення екологічної безпеки, охорони довкілля, раціонального використання і відтворення природних ресурсів, у процесі прийняття рішень про провадження господарської діяльності, яка може мати значний вплив на довкілля, з урахуванням державних, громадських та приватних інтересів.

Проте для забезпечення повної імплементації вищевказаної Директиви, а також на виконання Закону, Мінприроди має розробити низку підзаконних нормативно-правових актів, а заінтересовані центральні органи виконавчої влади – привести власні нормативно-правові акти у відповідність до вимог Закону України «Про оцінку впливу на довкілля», - вказується у повідомленні.

Враховуючи це, пропонується провести розширене засідання Комітету громадської ради при Мінприроди з питань ОВД та експертизи для обговорення пропозицій (рекомендації) зацікавлених сторін. Але при цьому пропонується формат – з початку ми готуємо пропозиції (рекомендації), узагальнюємо їх і надсилаємо на адресу Мінприроди. На засіданні пропонується вже оборювати надані пропозиції (рекомендації).

Такій підхід на думку автора повідомлення сприятиме належній підготовки засідання з метою конструктивного діалогу та ефективності роботи по даному питанню.

Усім зацікавленим сторонам пропонується висловити свою думку та надіслати протягом 5 робочих днів (до 05.08) питання та пропозиції (рекомендації) для обговорення, у разі їх наявності.

Пропонована дата проведення засідання – 11 серпня.

Прохання також зробити перепости цього звернення у цільових групах (експерти, громадські організації та бізнес).

Категорія: Новини України | Переглядів: 64 | Додав: NPO | Теги: ОВД, Мінприроди, Громадська рада | Рейтинг: 5.0/1

«  Серпень 2017  »