Проект USAID «Реформа міського теплозабезпечення в Україні» допоможе Києву

25 липня Київська міська державна адміністрація, проект USAID «Реформа міського теплозабезпечення в Україні» та ТОВ «ДТЕК» підписали Меморандум про співробітництво щодо покращення системи теплозабезпечення та енергоефективності міста.

«Сьогодні мережі теплопостачання у столиці знаходяться у критичному стані. Цій проблемі міська влада приділяє особливу увагу, проте для її вирішення потрібні кардинально нові підходи. Ми сподіваємося, що об'єднаний досвід експертів USAID та фінансова підтримка ДТЕК дозволять знайти рішення, які піднімуть теплопостачання Києва на європейський рівень», – зауважив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

Також він додав, що ця програма надасть можливість залучати фахівців до модернізації систем теплозабезпечення, допомагати у розвитку ОССБ та проводити енергоаудит типових будівель та систем теплопостачання.

«Проект USAID принесе новітні європейські та американські методики енергоаудиту та енергоменеджменту, допоможе у розробці міського енергетичного плану, що сприятиме залученню інвестицій від приватних компаній і міжнародних фінансових організацій. У результаті, трьохстороннє партнерство дозволить поліпшити якість та надійність послуг теплозабезпечення для киян», – сказав керівник проекту «Реформа Міського Теплозабезпечення в Україні» Вільям Такер.

Крім того, співпраця сторін дозволить проводити інформаційні компанії з енергозбереження та демонстраційні проекти з енергоефективності на умовах співфінансування та залучення інвестицій.

«Київ, як європейська столиця, заслуговує якісного теплопостачання. Досвід столиць сусідніх держав, зокрема, Росії, Польщі, Угорщини, показує, що це цілком можливо. Досягти цього, на мій погляд, можна лише шляхом впровадження енергозберігаючих програм та модернізуючи мережі, а експерти USAID допоможуть зробити це якомога ефективніше. Підвищення якості теплопостачання ми вважаємо одним із пріоритетних завдань «Київенерго», – зауважив директор із зовнішніх зв’язків ТОВ «ДТЕК» Олександр Толкач.

Категорія: Новини України | Переглядів: 883 | Додав: NPO | Рейтинг: 0.0/0