Головна » 2013 » Травень » 27 » Прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо будівництва притулку для тварин в Запоріжжі
Прокуратура розпочала кримінальне провадження та звернулась до суду – саме такі наслідки перевірки щодо законності надання права будівельному підприємству ТОВ «ПРІМБУД» освоїти бюджетні кошти.

Нагадаємо, команда журналістів проекту CorruptUA провела розслідування ситуації щодо будівництва притулку для тварин в Запоріжжі. Була проаналізована доцільність використання майже 25 мільйонів гривень, які мали виділити на будівництво притулку, і розкрито не тільки факт сумнівного використання цих коштів та захмарні бюджети на розкішні апартаменти для тварин, але й те, що за 2 роки на місці будівництва не закладено жодної цеглини.

Розголос цієї теми викликав однозначну реакцію місцевих правоохоронних органів. Прокуратурою м. Запоріжжя заявлено позов в інтересах міськради про визнання недійсними перемоги ТОВ «ПРІМБУД» у конкурсних торгах з будівництва і облаштування притулку для утримання безпритульних тварин та укладеного договору підряду на виконання цих робіт вартістю понад 22 млн. гривень. Прокуратура також вимагає стягнути з керівництва товариства понад 3,2 млн. гривень бюджетних коштів, які останні отримали в якості авансу на будівництво. Про це інформує прес-служба відомства.

Окрім того, прокуратурою м. Запоріжжя за фактом зловживання посадовцями ТОВ «ПРІМБУД» службовим становищем відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.364 КК України.

Прокурорська перевірка встановила, що державні закупівлі на спорудження притулку для тварин в Запоріжжі проведено з порушенням законодавства.
Зокрема, переможець відкритих торгів задля участі у конкурсі вніс недостовірні відомості щодо наявності на підприємстві працівників відповідної кваліфікації та повного матеріально-технічного забезпечення. Насправді ж з заявленої кількості кадрів у штаті працювала лише третина, а 26 осіб, що значились у наданій документації, взагалі не були робітниками підприємства. Обладнання для здійснення будівництва керівництво не мало ані у власності, ані в тимчасовому користуванні. Договори щодо оренди майна, необхідного для здійснення робіт, не укладались.

Перевірка також засвідчила, що директор будівельного підприємства не мав відповідних повноважень на підпис документації конкурсних торгів та договору підряду.

З повним текстом розслідування можна ознайомитись за посиланням «Пир во время чумы, или "Царский” приют для бездомных животных в Запорожье».

Категорія: Новини Запоріжжя | Переглядів: 309 | Додав: | Рейтинг: 0.0/0

«  Травень 2013  »