Сегодня работали на сайте: NPO

Головна » 2017 » Червень » 19 » СЭС опубликовала результаты исследований по состоянию атмосферного воздуха в Запорожье с 9 по 15 июня

СЭС опубликовала результаты исследований по состоянию атмосферного воздуха в Запорожье с 9 по 15 июня. Так, в указанный период, превышений допустимых границ выбросов зафиксировано не было.

Повідомляє http://akzent.zp.ua/

Всего было выполнено 20 исследований по 17-ти ингредиентам, превышений предельно допустимых концентраций не зарегистрировали.
Отметим, что на предыдущей неделе зарегистрировано отклонений — 25,9%; за аналогичную неделю 2016 — 24,13%.

На це на сайті "Фейсбук" реагує громадський діяч Ірина Пірогова:

"Там всього 20 вимірюівань. Не факт, що вони були зроблені у місцях найбільшого задимлення і т.д. Це проби повітря, які відбираються вручну в різних точках міста. Тому людський фактор ніхто не відміняв. ну і ще можливо таки зношується обладнання, санітарам мабуть давно ніхто не оновлював лаб. парк".

- Чи може таке бути? - запитує вона у Євгена Тулушева, лікар з комунальної гігієни Зап. обл. лабораторного центру МОЗ України, - адже скарги людей є, а перевищень не наміряли. Та ще й влітку, коли у нас часто НМУ, дивно просто. Було б цікаво знати - як часто таке буває - без перевищень?

- Лаборатория выезжает аж два раза в неделю, меряет 17-18 ингредиентов, конечно, не всегда попадает на "факел". Но все равно каждое пятое исследование с превышением ПДК. Без превышений крайне редко возвращается, - відповідає їй лікар та звертає увагу, що "СЭС уже больше года нет..."

На що Ірина Пірогова уточнює: "її нема, але вона є - санепідслужба якій належить лабораторний центр"

Мова йде про "лабцентр МОЗ Украины. Санэпидслужба ликвидирована", - .відповідає Тулушев.

А ну то перепрошую. Мабуть в оману вводить сайт "облсес" і інші такі теги, - вибачається Ірина Пірогова.

"Да, сайт, как и многое другое:), устарел, - каже Євген Тулушев.

Нагадуємо, що в місті Запоріжжя в останній час активно діє нова громадська структура "Еко коаліція", яка реалізує амбітні природоохоронні проекти та намагається здійснити взаємодію з органами місцевої влади задля впровадження належної екологічної політики.

Переглядів: 100 | Додав: NPO | Рейтинг: 5.0/1

«  Червень 2017  »