Сьогодні, 22 квітня, справді глобальне свято – Міжнародний день Землі - 22 Квітня 2014 - Орхуcький центр Запорізької області

Сегодня работали на сайте: NPO

Головна » 2014 » Квітень » 22 » Сьогодні, 22 квітня, справді глобальне свято – Міжнародний день Землі
Сьогодні, 22 квітня, справді глобальне свято – Міжнародний день Землі

Свято було встановлено на 63-й сесії Генеральної Асамблеї ООН 22 квітня 2009 (резолюція № A/RES/63/278, її співавторами виступили більше як 50 держав-членів ООН) і відзначається, починаючи з 2010 року, щорічно 22 квітня.

Голова 63-ої сесії Генеральної Асамблеї Мігель д'Еското Брокман заявив, що проголошення в резолюції цього Міжнародного дня є визнанням того, що Земля є нашим домом, забезпечують людству життя, а також підтвердженням зобов'язань, прийнятих на Конференції ООН з навколишнього середовища і розвитку в Ріо-де-Жанейро в 1992 році. Тому для досягнення справедливого балансу між економічними, соціальними та екологічними потребами нинішнього і майбутніх поколінь необхідно сприяти гармонії з природою і планетою, пише calend.ru.

Сьогодні День Землі відзначає й Google. На його стартовій сторінці можна побачити колібрі, японських макак, жука, вухату медузу, хамелеона, рибу-їжака, який вітає користувачів Інтернету із цим святом, нагадуючи, що Земля не лише наш дім, а й усіх живих істот.

Категорія: Новини України | Переглядів: 317 | Додав: NPO | Теги: День Земли | Рейтинг: 0.0/0

«  Квітень 2014  »