Спільна заява міської влади Запоріжжя, представників політичних партій і громадських організацій та громадських діячів
Усвідомлюючи всю складність ситуації, в якій опинилася наша країна, з метою недопущення громадянського протистояння та забезпечення конституційних свобод і прав громадян заявляємо про нашу безумовну підтримку державного суверенітету та територіальної цілісності України, дотримання Конституції та законів України, рішень в.о. Президента України, призначеного Верховною Радою, Верховної Ради і Кабінету Міністрів України.
Ми усвідомлюємо, що деструктивні сили намагаються розколоти суспільство. Якщо надалі нагнітати ситуацію невиваженими гаслами, закликами, а тим більше - діями, це може призвести до розколу країни та втрати державності. Нащадки нам цього не пробачать.
Ми закликаємо запоріжців не піддаватися провокаціям, уникати будь-яких заяв та дій, які роз’єднують суспільство за політичними, національними, релігійними, мовними та іншими ознаками, провокують громадянський конфлікт, створюють загрозу суверенітету і територіальній цілісності України. Головне зараз - зберегти єдність і злагоду в суспільстві заради нашої спільної Вітчизни.
Ми звертаємося до центральних органів державної влади з вимогою забезпечити дотримання Конституції заради збереження територіальної цілісності України, забезпечення свобод і прав громадян, а також утриматися від ухвалення законів і рішень, що ведуть до розколу суспільства.
Ми звертаємося до правоохоронних органів і сил правопорядку з вимогою захистити життя, здоров'я та майно громадян, рішуче протидіяти будь-яким проявам екстремізму, тероризму, які ведуть до ескалації напруги в суспільстві.
Ми звертаємося до лідерів політичних партій, громадських організацій та об'єднань України, громадських діячів, засобів масової інформації із закликом підтримати нашу спільну заяву.
Україна - наш спільний дім, її доля в наших руках.

Заяву підписали
Запорізький міський голова О.Ч. Сін
В.о. голови Запорізької міської організації Партії регіонів Р.О. Таран
Запорізька міська організація ветеранів війни, праці і військової служби В.Д. Короленко