Стартував Обласний конкурс інформаційно-просвітницьких кампаній «Живи органічно!» - 6 Вересня 2015 - Орхуcький центр Запорізької області

Головна » 2015 » Вересень » 6 » Стартував Обласний конкурс інформаційно-просвітницьких кампаній «Живи органічно!»

Всеукраїнська екологічна громадська організація «МАМА-86», Запорізька міська екологічна громадська організація «Мама-86-Запоріжжя», Дитячо-юнацька екологічна громадська організація «Республіка Мрія» в рамках Всесвітнього «Тижня екологічного споживача» запрошують педагогів Запорізької області взяти участь у Обласному конкурсі інформаційно-просвітницьких кампаній «Живи органічно!» та отримати іменний сертифікат учасника з логотипами ВЕГО «МАМА-86» та Шведського товариства охорони природи.

Обласний конкурс проводиться з метою розробки та впровадження авторських моделей інформаційного просвітництва учнів, батьків та населення мікрорайонів навчальних закладів щодо органічного виробництва та органічного споживання; інформування про органічне споживання, про те, що таке органічні продукти і як їх розпізнавати; знайомства цільової аудиторії з принципами органічного сільського господарства (органічного землеробства і органічного тваринництва), які є універсальними для всіх країн, культур, форм власності і розмірів виробництва органічної продукції, а саме:

• з принципом здоров'я - органічне сільське господарство зберігає і зміцнює здоров'я ґрунту, рослин, тварин і людини як єдине і неподільне ціле - здоров'я екосистеми;
  • з принципом екологічності - органічне сільське господарство засноване на живих екосистемах та природних циклах, працює спільно з ними, наслідує їх приклад і правилам і допомагає зберегти їх цілісність і гармонію;
  • з принципом справедливості – органічне сільське господарство базується на справедливих відносини з навколишнім середовищем і рівних можливостях кожної людини;
  • з принципом турботи - органічне сільське господарство засноване на зберігаючих методах зростання рослин і на відповідальному підході до охорони здоров'я і благополуччя нинішнього і майбутніх поколінь і навколишнього середовища в цілому.

Конкурс проводиться з 1 вересня по 4 жовтня (дедлайн).

Більш детально: Положення про Обласний Конкурс «Живи органічно»:

Заявка-звіт: http://em.at.ua/2015/tablicja-zajavka-zvit-tes_2015.doc

Для участі заявку-звіт необхідно заповнити та відправити на електронну адресу оргкомітету в Запоріжжі vestnikm@gmail.com

Нагадуємо, що четвертий рік поспіль Всеукраїнська екологічна громадська організація «МАМА-86»  за підтримки Шведського товариства охорони природи та у співпраці з іншими партнерськими організаціями проводить щорічні «Тижні екологічного споживача» (ТЕС) — тижневі концентровані інформаційно-просвітницькі кампанії, що мають на меті популяризацію екологічно відповідального споживання. ТЕС включають різнопланові інформаційно-просвітницькі заходи, спрямовані на різні цільові аудиторії — від пересічних споживачів до посадовців та бізнес-спільноти. ТЕС є частиною всесвітньої кампанії Green Action Week, ініційованої Шведським товариством охорони природи, яка проводиться одночасно у 25 країнах світу у перший тиждень жовтня.

Цього року кампанія в Україні проходитиме під гаслом «Живи органічно» і буде сфокусована на популяризації органічного харчування та землеробства, як частини культури сталого споживання та харчування серед сімей з дітьми та інших пріоритетних цільових груп, а також серед фермерів, що потенційно могли б перейти на безпечний для природи та здоров’я спосіб вирощування та виробництва сільськогосподарської продукції.

Регіональний координатор ТЕС-2015 в Запорізькій області:

Андрій Єлькін

М.т.: 0955019140

vestnikm@gmail.com

Інформаційний майданчик Обласного конкурсу:

Категорія: Новини Запоріжжя | Переглядів: 236 | Додав: NPO | Теги: МАМА-86, МАМА-86-Запоріжжя, ТЕС-2015, Республіка Мрія, Живи органічно, обласний конкурс | Рейтинг: 5.0/1

«  Вересень 2015  »