Святослав Протас про кроки України до безпечної води - відео - 13 Серпня 2015 - Орхуcький центр Запорізької області

Головна » 2015 » Серпень » 13 » Святослав Протас про кроки України до безпечної води - відео
Святослав Протас про кроки України до безпечної води - відео

В Україні досі існують ризики для здоров'я, пов'язані з безпекою питної води.

Про це, виступаючи на національному семінарі на підтримку планів ЗБВ, сказав Святослав Протас, т.в.о. Голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України.

Він нагадав, що в Україні ще не так давно, у 2010 році було кілька випадків смертей немовлят через дитяче харчування, яке розлучувалося водою з колодязів, що містить нітрати.

За словами Протаса, на сьогодні в Україні четверта частина сільського населення вживає воду з децентралізованих джерел, так званих колодязів, які зазвичай влаштовані на рівні першого водоносного горизонту, на рівні грунтових вод, і вони безумовно не гарантують безпеку населенню. Він наголосив: "ми повинні ставити себе за мету, що все населення України повинно бути забезпечено системою централізованого водозабезпечення".

Про що ще говорив очільник СЕС України можна дізнатися із відеозвіту ІВ "Вісник Мрії"

Джерело: http://vestnikm.wix.com/water#!news/crn6

Категорія: Новини України | Переглядів: 228 | Додав: NPO | Теги: МАМА-86, безпека води, Державна СЕС України, Святослав Протас | Рейтинг: 5.0/1

«  Серпень 2015  »