Сегодня работали на сайте: NPO

Головна » 2013 » Липень » 26 » Тулушев: Основним забруднювачем повітря залишається комбінат Запоріжсталь (ВІДЕО)

Забруднення атмосферного повітря міста Запоріжжя залишається на тому ж рівні з невеликим зниженням. Зниження це пов'язано як з виконанням природоохоронних заходів, так і з нестабільною роботою наших промислових підприємств.

За словами начальника відділу соціально-гігієнічного моніторингу санітарно-епідеміологічної служби Євгена Тулушева, за останній час відбулося достатньо несуттєве зниження викидів токсичних речовин в атмосферу міста.

Про це він сказав в ході семінару-тренінгу «Впровадження стандартів Європейського Союзу у сфері якості атмосферного повітря. Вигоди і витрати», який був проведений в Запоріжжі громадською організацією «Жива планета» 24 липня 2013 року.

Основною причиною такої ситуації, - на думку Євгена Тулушева, - залишається застаріле обладнання промислових підприємств. Частково позначаються метеорологічні чинники: характерні несприятливі умови розповсюдження, штилі, температурні інверсії, які характерні для Запоріжжя - особливо в нічний час, - вважає керівник моніторингового відділу.

Він повідомив, що СЕС міста Запоріжжя тільки за 6 місяців нинішнього року досліджено 620 проб атмосферного повітря в усіх районах міста. З них 108 (17,4%) було з перевищенням граничнодопустимої концентрації.

У першому півріччі найбільш забрудненим було повітря в Жовтневому районі (29% відібраних проб). Промвузол Шевченківського району дав 22% проб з перевищенням ГДК. В Орджонікідзевському районі - 18, 3%. Заводський район - 17%. Найменш забрудненими районами є Хортицький район і район пісків.

Основними забруднювачами залишаються: пил - 59% проб від загального числа проб, що показали перевищення ГДК. Фенол - 68%. Сірководень - 47%, Сірковуглець - 42%. На ці чотири речовини доводиться найбільше забруднення в місті Запоріжжя.

Основним підприємством-забруднювачем повітря залишається комбінат Запоріжсталь, - акцентував увагу учасників семінару Євген Тулушев. Промисловий гігант дає найбільше забруднення по пилу і сірчистим сполукам. По фенолу першість забруднювачів утримують Укрграфіт і Запоріжкокс.

Також начальник відділу говорив про взаємозв'язок змісту токсичних речовин у повітрі зі здоров'ям городян. Щоб дізнатися подробиці про це, активуйте і подивіться відеоролик громадського медіа-холдингу «Вісник Мрії». http://youtu.be/7Yz_3uxSsPk

Автор: Андрій ЄЛЬКІН

Категорія: Новини Запоріжжя | Переглядів: 327 | Додав: NPO | Теги: Тулушев, СЕС, Запоріжсталь | Рейтинг: 5.0/1
Кизим Артем Русланович - заступник начальника Державної екологічної інспекції у Запорізькій області. Тема доповіді: "Державний контроль з охорони атмосферного повітря на території Запорізької області.
.
Черняк Игорь Анатольевич - ВАТ Запоріжсталь