Сегодня работали на сайте: Ekologist

Головна » 2013 » Червень » 11 » У Києві знищили заповідний каштан Воіственського
У Києві знищили заповідний каштан Воіственського
У Києві, по вул. Терешенківська, працівниками КП «Київзеленбуд» було знесене дерево каштану кінського, що має статус об’єкту природно-заповідного фонду. Від ботанічної пам’ятки природи «Каштан Воіственського» залишився лише пеньок і охоронний знак. Так «Київзеленбуд» прореагував на тріщину що з’явилась на стовбурі каштану, - повідомляє інформаційна природоохоронна мережа ВЕР "Хортицький форум".

- Будь-які дії з об’єктами природно-заповідного фонду можуть здійснюватись лише після отримання погодження у Міністерстві екології та природних ресурсів. – пояснює заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк. – В даному випадку отримати дозвіл після того як  дерево дало тріщину ніхто не встиг би. Йдеться про самовільне знищення заповідного об'єкту.

- В цивілізованих країнах заповідні і просто старі дерева залишають недоторканими, як пам’ятку природи, навіть якщо вони падають.  – додає Олексій.

Знищення або навіть пошкодження об’єкту природно-заповідного фонду є кримінальним правопорушенням і карається згідно зі ст.252 Кримінального кодексу України. Національний екологічний центр України звернувся до МВС України з проханням порушити кримінальну справу по факту знищення заповідного каштану.
Категорія: Новини України | Переглядів: 271 | Додав: NPO | Теги: Олексій Васелюк | Рейтинг: 5.0/1

«  Червень 2013  »