Ухвалено Законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру" - 28 Квітня 2014 - Орхуcький центр Запорізької області

Сегодня работали на сайте: NPO

Головна » 2014 » Квітень » 28 » Ухвалено Законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру"

Як ми повідомляє сайт http://epl.org.ua/, 9 квітня Верховна Рада України ухвалила Законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру", який ще 27.06.2013 року був поданий екс-президентом України Віктором Януковичем w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1. Прийнятим законом змінюються або ліквідуються процедури надання дозволів на більшість видів діяльності, які вливають на довкілля. Серед іншого – спрощення процедури вирубки заповідників та забудови лісів, отримання дозволу на спецводокористування, управління відходами тощо (детальніше - epl.org.ua/novini/anons/backPid/1/article/6710/).

«В реакцію на рішення Верховної Ради, сотні громадських організацій, громадян з різних областей та директори заповідників надіслали свої звернення до виконуючого обовязки Президента України О.Турчинова з проханням ветувати антиеколоічний закон». – розповідає Голова Ради екологічної групи «Печеніги» Сергій Шапаренко.

Натомість 25 квітня О.Турчинов все ж підписав антиекологічний закон http://www.president.gov.ua/news/30300.html .

«Мусимо визначти, що прийняття цього небезпечного, антиекологічного закону стало першою справою, пов’язаною з довкіллям, яку зробила нова влада. І така тенденція виглядає вкрай небезпечною». – коментує ситуацію заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк.

«Закон містить ще багато «покращень», які свідчать про відсутність пріоритету у «народних» обранців таких важливих питань, як наближення законодавства до європейських стандартів, охорони довкілля, а, відтак, і питання збереження здоров’я нації. Якщо з таким поспіхом будуть і надалі прийматися закони, в яких ігнорується така важлива царина як охорона довкілля, за декілька років вже не буде що і для кого захищати. Пора країні дорости до європейського стандарту важливості охорони навколишнього природного середовища», - зазначає виконавчий директор МБО «Екологія-Право-Людина» Олена Кравченко.

За додатковою інформацією звертайтеся:

Олена Кравченко, МБО «Екологія-Право-Людина», м. Львів

okravchenko@epl.org.ua