Управління з питань екологічної безпеки Запорізької міськради не володіє інформацією щодо справедливого доступу до питної води - 20 Січня 2015 - Орхуcький центр Запорізької області

Головна » 2015 » Січень » 20 » Управління з питань екологічної безпеки Запорізької міськради не володіє інформацією щодо справедливого доступу до питної води

Управління з питань екологічної безпеки Запорізької міськради не є розпорядником і не володіє інформацією щодо справедливого доступу до питної води в місті Запоріжжя

Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит міської екологічної громадської організації «Мама-86-Запоріжжя», яка виконує мережевий проект «Забезпечення рівного права на воду і санітарію в Запоріжжі».

На сьогоднішній день МЕГО «Мама-86-Запоріжжя» направила відповідні інформаційні запити на ім'я мера міста, на різні служби та департаменти. Всього було направлено 12 запитів. Робота по збору інформації проводиться для складання оціночної відомості (інструменту самооцінки), в якій будуть узагальнені відомості про економічні, технічні, управлінські, географічні, соціальні аспекти доступу до таких базових людських цінностей, як вода та санітарія на території міста Запоріжжя та Запорізької області (вибірково).

Нагадаємо, що українська екологічна неурядова організація «МАМА-86» займається питаннями води та санітарії вже більше 15 років і є активним учасником національних і міжнародних дебатів щодо поліпшення рівного доступу. 1 березня 2013 був організований робочий семінар для зацікавлених сторін з метою обговорення попередніх відповідей на питання оціночної відомості. Відбулися дискусії у складі паралельних робочих груп, поглиблені обговорення. В цілому, експертна група схвалила методологію самостійної оцінки, визнала її інноваційною та дуже актуальною для України.

У Запоріжжі всі роботи з побудови оціночної відомості планується завершити до 1 березня 2015 року. Далі запланована презентація регіонального механізму для зацікавлених сторін.

Найближчим часом очікується отримання відповідей на наступні інформаційні запити:
Начальнику Управління соціального захисту населення Запорізької міської ради О. Я. Полковніковій;
Начальнику Департаменту житлово-комунального-господарства Запорізької міської ради В.М. Безлепкину;
Начальнику Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Запорізької міської ради Р.В. Чухрай;
Начальнику Управління з питань охорони здоров’я Запорізької міської ради В. В. Ушаковій;
Завідувачу сектору доступу до публічної інформації ГУ Держсанепідслужби у Запорізькій області Є. В. Дроздовському;
Комунальне підприємство «Водоканал» Запорізької міської ради;
Начальнику Управління державної пенітенціарної служби у Запорізькій області Д. Є. Голобородьку;
Начальнику ГУ ДСНС Запорізькій області О. М. Лепському;
Першому заступнику голови Запорізької обласної державної адміністрації Самардаку Григорію Вікторовичу.

Категорія: Новини Запоріжжя | Переглядів: 215 | Додав: NPO | Теги: МАМА-86-Запоріжжя, рівний доступ, питна вода | Рейтинг: 5.0/1

«  Січень 2015  »