Уроки медіапедагогів ЗНВК №19 перемогли в обласному конкурсі по енергозберігаючому освітленню - 20 Березня 2015 - Орхуcький центр Запорізької області

Сегодня работали на сайте: NPO

Головна » 2015 » Березень » 20 » Уроки медіапедагогів ЗНВК №19 перемогли в обласному конкурсі по енергозберігаючому освітленню

19 березня на Філії №3 ДЮГО "Республіка Мрія" відбулася урочиста церемонія нагородження переможців обласного конкурсу уроків з енергоефективного освітлення, в якому активну участь взяли медіапедагоги ЗНВК №19. За результатами цієї участі шкільним видавництвом "ВМ-НФ" був створений збірник розробок уроків "Як Васечкин і Петров електроенергію і сімейний бюджет берегли", який був представлений на обласний конкурс.

Представник проекту "Трансформація ринку в напрямку енергоефективного освітлення", що реалізується спільно з Програмою розвитку ООН за підтримки  Глобального екологічного фонду, оголосив переможців - навчальні заклади, серед яких друге місце зайнял саме Запорізький навчально-виховний комплекс №19.

В якості приза школа була нагороджена 150 (!) компактними люмінесцентними лампами, які, як відомо, є суттєвим джерелом енергозбереження.

Нагадуємо, що з 29.10.2014 по 31.12.2014 проводилася Всеукраїнська освітня шкільна кампанія з енергоефективного освітлення. Проект був спрямованний на прискорення переходу до енергоефективних технологій освітлення, яке призведе до сниження споживання енергії та викидів СО2, а також сприяв виконанню Енергетичної стратегії України до 2030 року.

Освітня кампанія передбачала проведення екологічних уроків в загальноосвітніх школах та розповсюдження демонстраційних матеріалів, які у чіткій і доступній формі наочно пояснюють школярам переваги енергоефективного освітлення.

До участі в конкурсі уроків вчителів ЗНВК №19 запросила науково-методична рада КЗ "ЗОІППО" ЗОР.

Уроки були проведені на теми, що торкаються енергозбереження та попередження зміни клімату, одним із чинників якої є надлишкове спалювання вичерпного палива (вугілля, газ та ін) на ТЕС, ГЕС, АЕС, містили інформацію щодо новітніх технологій, які допомагають зберегти електроенергію.

Екологічні просвітницькі та природоохоронні проекти в ЗНВК №19 здійснюються в рамках плану дій ДЮЕГО "Республіка Мрія", яка є асоційованим членом мережі Всеукраїнської екологічної громадської організації "МАМА-86".

Вітаємо колектив ЗНВК №19 з цією перемогою!!!

Андрій Єлькін

19.03.2015

Категорія: Новини Запоріжжя | Переглядів: 268 | Додав: NPO | Теги: конкурс, Республіка Мрія, енергозбереження | Рейтинг: 5.0/1

«  Березень 2015  »