Сегодня работали на сайте: NPO

Головна » 2013 » Серпень » 12 » В УКРАЇНІ ПОШИРЮЄТЬСЯ ВІРУС САДИЗМУ
В УКРАЇНІ ПОШИРЮЄТЬСЯ ВІРУС САДИЗМУ

2 серпня на вулиці Стахурського, 80 м. Вінницяна очах у дітей місцевий мешканець серед білого дня палицею вбив двох котів.

На місце події була викликана чергова ППС, яка й зафіксувала факт жорстокого поводження з тваринами.

Зоозахисники у свою чергу звернулися до  начальника Вінницького міського відділу міліції УМВС України у Вінницькій області полковника - Куцом Ю.І. та прокурора міста Вінниці  - Кобко С.Л. з проханням покарати винних у злочині. Листи були підписані представниками кількох громадських організацій міста і зареєстровані в зазначених органах.

Метою цих звернень є: показати керівництву органів правопорядку, що громадяни слідкують за цією справою і очікують покарання винного по Закону.
На думку зоозахисників, тільки за умови максимального розголошення інформації, є шанс, що винний дійсно буде покараний. Адже в даному випадку є свідки, заява в міліцію, протокол слідчо-оперативної групи.
Очевидно, що вчинок мешканця міста Вінниці суперечить моральним засадам суспільного життя та наносить моральну шкоду й страждання громадянам. Такі дії порушують пп. 1, 4, 5 ст. 4, ч. 11 ст. 17, ст. 18, ст. 35 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» та ст. 299 Кримінального кодексу України. У разі, якщо злочин був скоєний у присутності малолітніх дітей це є обтяжливою обставиною, згідно з Кримінальним кодексом.

Варто також зазначити, що листом Першого віце-прем’єра України п. Азарова М.Я. від 07 лютого 2012 р. № 1506/02-12 звертається увага на «необхідність приділити особливу увагу профілактиці та виявленню фактів жорстокого поводження з тваринами, що приводить до їх загибелі або каліцтва, забезпеченню притягнення порушників до встановленої законодавством відповідальності». Крім того, 5 березня 2013 р. Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив міністрам (в тому числі – Міністру внутрішніх справ України) активізувати роботу із запобігання знищенню безпритульних тварин, невідкладно реагувати на випадки знущань та притягати до відповідальності причетних до жорстокого поводження.
«Думаю, що не варто нам всім нагадувати, що жорстоке поводження з тваринами є початком вчинення злочинів щодо людей, - каже Катерина Христич, - зоозахисникам нашого міста відомо про випадки здирання шкури з котів, відрізання голів, розстріли собак з пневматичної зброї, отруєння тварин на вулицях. Нажаль, в усіх цих випадках немає належних доказів для доведення злочину. Люди бачать це на власні очі, але бояться свідчити».

Шановні журналісти, від імені зоозахисників нашого міста просимо вашої допомоги в розповсюдженні інформації про подію, яка сталася в нашому місті.

Контакт;

Катя Христич,