В Запоріжжі створено новий осередок ВЕГО «МАМА-86» - 26 Листопада 2013 - Орхуcький центр Запорізької області

Головна » 2013 » Листопад » 26 » В Запоріжжі створено новий осередок ВЕГО «МАМА-86»
В Запоріжжі створено новий осередок ВЕГО «МАМА-86»
З 10 листопада 2013 року в місті Запоріжжя розпочала свою роботу громадська організація «ЗАПОРІЗЬКА ЕКОЛОГІЧНА ОРГАНІЗАЦІЯ «МАМА-86-ЗАПОРІЖЖЯ», яка є осередком Всеукраїнської екологічної організації «МАМА-86».

Як повідомляють засновники, метою діяльності ГО «МАМА-86-Запоріжжя» буде сприяння екологізації політики та практики в місті Запоріжжя для переходу до сталого розвитку - тобто до такого розвитку, яке не шкодить нинішньому і майбутнім поколінням.

Запорізька екологічна організація «МАМА-86-ЗАПОРІЖЖЯ» буде орієнтуватися на традиційні цінності однієї з найстаріших і найбільш впливових в Україні екологічних організацій ВЕГО «МАМА-86» - і в якості своєї місії визнає зміцнення ролі її членів у просвітництві суспільства і в процесі прийняття управлінських рішень для поліпшення стандартів життя громадян Запоріжжя та створення необхідних умов для гармонійного та безпечного розвитку підростаючого покоління.

За задумом засновників, організація сприятиме демократизації та відкритої реалізації екологічної політики на регіональному рівні. Пріоритетом для організації є дотримання принципу врахування думки громадськості та зацікавлених сторін у процесі здійснення регіональної екологічної політики. «МАМА-86-Запоріжжя» планує виконувати тематичні дослідження, вивчати й узагальнювати прогресивні практики на національному та регіональному рівні та, спираючись на власні та партнерські інформаційні ресурси, поширювати результати.

Напрямки діяльності громадського об'єднання визначені з урахуванням пріоритетів ВЕГО «МАМА-86». Це - сприяння реформуванню екологічної політики для сталого розвитку Запорізької області - забезпечення доступу громадян до екологічно важливої інформації, реалізація заходів, що сприяють підвищенню безпеки навколишнього середовища, зниження ризику впливу різних факторів антропогенного походження на здоров'я людей і навколишнє середовище.

У діяльності громадської організації велика увага приділятиметься здоров'ю людини, як найважливішому показнику якості життя.

До Координаційної ради ГО «МАМА-86-Запоріжжя» увійшли активісти громадського руху «Республіка Мрія» - Андрій Елькин, Ірина Старова, Лілія Кожокар.

Андрій Єлькін,
Голова Координаційної ради
Ірина Старова,
заступник голови
 Координаційної ради,
 координатор проектів
 Лілія Кожокар,
секретар
Координаційної ради,
 координатор проектів

Про можливості та процедури приєднання громадян  та ініціативних груп до організації «МАМА-86-Запоріжжя» буде повідомлено найближчим часом.

Категорія: Новини Запоріжжя | Переглядів: 264 | Додав: NPO | Теги: МАМА-86-Запоріжжя, МАМА-86 | Рейтинг: 5.0/1

«  Листопад 2013  »