Сегодня работали на сайте: NPO

Головна » 2013 » Листопад » 14 » Відбудеться прес-конференція, присвячена вирішенню проблеми електронних відходів в Україні
20 листопада 2013 р. об 11:30 в ІА «УНІАН» (м. Київ, вул. Хрещатик, 4) відбудеться прес-конференція, присвячена вирішенню проблеми електронних відходів в Україні за стандартами Європейського Союзу

Всеукраїнська екологічна громадська організація (ВЕГО) «МАМА-86» представляє результати проекту «Громадське лобіювання впровадження в Україні європейських підходів до вирішення проблеми електронних відходів» за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження» та перші кроки реалізації Національної програми «Викидай правильно!» зі збору відпрацьованих батарейок, яку виконує Міністерство екології та природних ресурсів України і компанія «МТС-Україна» за участі ВЕГО «МАМА-86».

Учасники:

Міщук Зоряна — виконавчий директор ВЕГО «МАМА-86».

Квашук Ольга — координатор проектів Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження».

Цигульова Ольга — керівник проекту ВЕГО «МАМА-86».

Виговська Ганна — завідувач кафедри екологічної безпеки Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління.

Рубан Вікторія — начальник відділу зв’язків із громадськістю компанії «МТС-Україна».

Гірман Юрій — директор Департаменту екологічної безпеки та дозвільної системи Міністерства екології та природних ресурсів України.

До участі запрошено, також, представників ДП «Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені академіка Л.І. Медведя, експертів проекту ВЕГО «МАМА-86» та представників Міжнародної мережі неурядових організацій з хімічної безпеки IPEN.

Питання:

Проблема електронних відходів у світі та Україні.
Результати аналізу стану політики поводження з електронними відходами в Україні та країнах Євросоюзу.
Що слід зробити в Україні для наближення вирішення проблеми електронних відходів до стандартів ЄС і захисту прав споживачів.
Європейські екологічні стандарти та вимоги в дії в Україні (Національна програма «Викидай правильно!» зі збору відпрацьованих батарейок та їх утилізації згідно з європейськими екологічними стандартами.
Акредитація представників ЗМІ обов’язкова.

В останні роки в усьому світі фіксується стрімке зростання нового виду відходів — продуктів цивілізації та нових технологій, які отримали назву «електронні відходи». Багато з них містять токсичні важкі метали, бромовані антипірени, флуорохлоровуглеводні, поліхлоровані біфеніли, полівінілхлорид. Експерти підрахували, що до 70 % небезпечних для довкілля та здоров'я людини речовин, які є у твердих побутових відходах, міститься саме в електронних відходах.

Контакти:

ВЕГО «МАМА-86»
Тел./факс: (044) 234-69-29;
info@mama-86.org.ua

Категорія: Новини України | Переглядів: 299 | Додав: NPO | Теги: МАМА-86, електронні відходи | Рейтинг: 5.0/2

«  Листопад 2013  »