Сегодня работали на сайте: NPO

Головна » 2013 » Травень » 31 » Відбувся Круглий стіл з обговорення підходів до вирішення проблеми електронних відходів

30 травня 2013 року о 10:30 в м. Київ (вул. Володимирська, 55, Великий конференц-зал Національної академії наук України) за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження» за участю представників центральних, регіональних та місцевих органів влади; представництв, програм, міжнародних проектів, наукових установ та навчальних закладів, фахівців та експертів, які працюють в сфері поводження з відходами; представників тематичних неурядових організацій, європейського та українського бізнесу і засобів масової інформації відбувся круглий стіл з обговорення підходів до вирішення проблеми електронних відходів в Україні за європейськими стандартами.

Організатором заходу виступила Всеукраїнська екологічна громадська організація «МАМА-86».

Під час круглого столу були представлені результати огляду сучасного стану політики поводження з електронними відходами в Україні та в Європейському Союзі та напрацьовані експертні рекомендації щодо комплексного вирішення проблеми електронних відходів в Україні відповідно до стандартів ЄС.

Учасники заходу обговорювали існуючі практики врегулювання питань поводження з електронними відходами як в країнах Європейського Союзу так і в Україні.

Процес надання своїх пропозицій щодо запропонованих рекомендацій з комплексного вирішення проблеми електронних відходів в Україні відповідно до стандартів ЄС продовжується, але вже у електронному режимі.

Остаточну резолюцію організатори обіцяють поширити найближчим часом.

Громадське видавництво «Вісник Мрії» готує відео-звіти «круглого столу».

Нагадуємо, що метою проекту «Громадське лобіювання впровадження в Україні європейських підходів до вирішення проблеми електронних відходів», що здійснюється Всеукраїнською екологічною громадською організацією «МАМА-86» за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження» є громадське лобіювання впровадження стандартів ЄС в Україні для створення ефективної сфери поводження з електронними відходами та створенні прикладу (кейсу) ефективного функціонування на практиці законодавчо закріпленої схеми поводження з електронними відходами.

Категорія: Новини України | Переглядів: 498 | Додав: NPO | Теги: МАМА-86, екологічна безпека, електронні відходи, ТПВ, тбо | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 391 2 »
Читати детальніше
Вітальне слово - Зоряна Міщук