Головна » 2013 » Серпень » 5 » Вийшов новий випуск "Ядерного монітору"
Вийшов новий випуск "Ядерного монітору"

Категорія: Новини України | Переглядів: 298 | Додав: NPO | Теги: Екоклуб, енергетичні джерела, безпека, Ядерний монітор | Рейтинг: 5.0/1
Радіоактивні води, які скупчилися під АЕС «Фукусіма», пробили захисний бар'єр.
Про це повідомляє японське Управління з ядерного регулювання.

З метою охолодження реакторів в 1-й і 3-й енергоблоки «Фукусіми» щодня завантажують 400 тонн ґрунтових вод, які в результаті забруднюються радіацією. Більшу частину цієї води вдалося відкачати назад в сховища, але значна частина проникає в підреакторні приміщення. В дренажній системі аварійної японської АЕС скупчилося вже понад 20 тисяч тонн вод, наводить ІТАР-ТАСС дані компанії-оператора АЕС Tepco.

Як вважають фахівці енергокомпанії, вода з дренажних тунелів «Фукусіми-1» постійно витікає через тріщини і поповнює грунтові води великою кількістю радіоактивних речовин. Згідно з останніми замірами, рівень вмісту радіоактивного цезію у воді в одному з таких тунелів досягає 2,35 мільярда бекерелів на літр рідини при нормі 150 бекерелів.

В Управлінні з ядерного регулювання ситуацію називають критичною: обсяг вод, що просочуються в океан, може найближчим часом різко зрости. За словами конструктора станції Масаші Гото, ситуація вже вийшла за рамки того, з чим може впоратися TEPCO, яка вже робить все можливе для усунення небезпечної ситуації.

2 серпня фахівці TEPCO попередили, що не пізніше ніж через три тижні штучно зведені уздовж берегової лінії бар'єри можуть виявитися нездатними запобігати витоку радіоактивної води в океан. У зв'язку з цим оператор «Фукусіми-1» прийняв рішення прискорити відкачування води з дренажної системи станції, а також терміново зміцнити захисні бар'єри.

Нагадаємо, у результаті природної катастрофи в березні 2011 року на «Фукусімі» відключилися системи живлення і охолодження. Після цього на трьох з шести реакторах станції сталося розплавлення ядерного палива, що супроводжувалося вибухами водню і викидами значної кількості радіоактивних речовин, повідомляє ZN.UA.

«  Серпень 2013  »