Головна » 2013 » Жовтень » 14 » Виходить друком посібник "Оцінка впливу на довкілля та участь громадськості..."
Виходить друком посібник "Оцінка впливу на довкілля та участь громадськості..."
У жовтні 2013 року виходить друком посібник Оцінка впливу на довкілля та участь громадськості: аналітичний порівняльний огляд європейського та українського законодавства та рекомендації щодо впровадження європейських стандартів в Україні.

Запровадження в Україні системи оцінки впливу на довкілля європейського зразка є пріоритетним напрямком апроксимації законодавства України до законодавства ЄС та необхідною умовою підписання Угоди про асоціацію.

Авторами посібника є група із національних та міжнародних експертів у галузі екологічного права, які пропонуються оптимальну, на їхню думку, модель оцінки впливу на довкілля для України, яка враховує політико-економічну ситуацію у державі та відповідає європейським стандартам.

У посібнику описуються: національна процедура оцінки впливу на навколишнє середовище в Україні, міжнародні зобов’язання у сфері оцінки впливу у транскордонному контексті та участі громадськості, історія порушення Україною цих зобов’язань, європейські інструменти оцінки впливу на довкілля. На основі порівняльного аналізу українського та європейського законодавства наводяться конкретні рекомендації щодо реформування системи оцінки впливу на навколишнє середовище в Україні.

В якості додатків посібник містить таблицю відповідності Директиви ЄС про оцінку наслідків впливу деяких громадських і приватних проектів на навколишнє середовище із постатейною оцінкою стану відповідності законодавства України кожному положенню Директиви, а також рішення керівних органів Оргуської конвенції та Конвенції Еспо щодо виконання Україною своїх зобов’язань за цими міжнародними інструментами.

Крім того, посібник вміщує Проект Порядку залучення громадськості до обговорення питань щодо прийняття рішень, які можуть впливати на стан довкілля, розробленого ще у 2011 році, який знайшов широку підтримку у експертному та громадському середовищі, але не був прийнятий Кабінетом Міністрів України.

Із текстом посібника можна ознайомитися за цим посиланням:
epl.org.ua/nashi-publikaciji/ocinka-vplivu-na-dovkillja-ta-uchast-gromadskosti/

Запрошуємо усіх бажаючих висловити свої коментарі, зауваження та пропозиції, а також подати заявки на отримання друкованого видання на адресу office@epl.org.ua
З повагою,
команда ЕПЛ
Категорія: Новини України | Переглядів: 294 | Додав: NPO | Теги: ЕПЛ, Оцінка впливу на довкілля | Рейтинг: 5.0/1

«  Жовтень 2013  »