Влада і громадськість обговорять стан аварійної готовності та реагування у випадку аварій на АЕС - 22 Січня 2015 - Орхуcький центр Запорізької області

Сегодня работали на сайте: NPO

Головна » 2015 » Січень » 22 » Влада і громадськість обговорять стан аварійної готовності та реагування у випадку аварій на АЕС

26 січня 2015 року в Києві відбудеться Міжнародний круглий стіл з питань аварійної готовності та реагування у сфері атомної енергетики, організований спільно Всеукраїнською екологічною громадською організацією «МАМА-86» і Державною інспекцією ядерного регулювання України. Представники «Енергоатому» та відповідальних органів влади розкажуть, що робиться для того, щоб у разі аварії на АЕС мінімізувати шкоду для здоров’я населення та довкілля, а громадськість та ЗМІ матимуть можливість поставити запитання щодо справжньої ситуації з забезпеченням йодної профілактики, укриттів, ефективних планів евакуації населення тощо. Особлива увага приділятиметься інформуванню та участі громадськості в заходах аварійної готовності та реагування.

Відповідальність за питання аварійної готовності та реагування розділене між широким колом установ - «Енергоатомом», який здійснює експлуатацію АЕС, Державною інспекцією ядерного регулювання, Державною службою надзвичайних ситуацій, Міністерством охорони здоров’я та іншими ЦОВВ, а також регіональною і місцевою владою. Відтак широким є коло учасників круглого столу: участь в ньому візьмуть європейські експерти, представники  центральних та місцевих органів влади України, громадських організацій, експлуатуючих організацій, ЗМІ та інші заінтересовані особи. Програма заходу передбачає обговорення міжнародних стандартів у цій сфері, вітчизняної нормативно-правової бази, стану її дотримання та можливостей удосконалення, а  також питання міжвідомчої координації та взаємодії з органами місцевої влади, інформування та залучення широкого кола заінтересованих сторін, а також транскордонної взаємодії.

Круглий стіл пройде за підтримки Шведської агенції міжнародного розвитку та співробітництва та європейської громадської мережі  Nuclear Transparency Watch, яка вивчає ситуацію з аварійною готовністю та реагуванням в європейських країнах. На заході експерти NTW представлять висновки своїх досліджень та поділяться європейським досвідом забезпечення аварійної готовності та реагування. Після того відбудеться дискусія усіх заінтересованих сторін про те, як зробити Україну по-справжньому готовою до ядерних та радіаційних аварій, а її напрцювання будуть доведені до відповідальних сторін.

Попередня програма додається.
Запрошуємо журналістів відвідати:

Що?   Міжнародний круглий стіл щодо аварійної готовності та реагування в сфері атомної енергетики
Коли?  26 січня 2015 р., з 10:00 до 18:00. Реєстрація розпочинається о 9:30.
Де?    Конференц-зал готелю «Русь» (Госпітальна 4).

З питань акредитації звертайтесь до Анни Пустовар («МАМА-86») за тел. +38 (044) 234-6929, +38 (067) 403-2609 та електронною поштою: pustovar@mama-86.org.ua  не пізніше 16:00 24 січня.

Категорія: Новини України | Переглядів: 197 | Додав: NPO | Теги: Круглий стіл, Запорізька АЕС, АЕС, аварійна готовність | Рейтинг: 5.0/1

«  Січень 2015  »