Закладення Саду Родових дерев 7 - 8 квітня 2012 р.

ПРЕС-РЕЛІЗ

Закладення Саду Родових Дерев на території о. Хортиця

в рамках проекту «Родове дерево»

Місце проведення: о. Хортиця, зупинка «ЦНИПТМЕЖ», поряд з дендропарком  навпроти будівлі кінної міліції (орієнтир – кам’яна «Писанка»)

Ініціатор та організатор: Запорізька обласна Асоціація громадських організацій «Інститут екології і краєзнавства «Запорозький край»

Час проведення:

7 квітня – початок о 10 годині, 8 квітня 2012 р. – початок о 10 годині.

До участі запрошені: родини та взагалі всі небайдужі жителі міста Запоріжжя.

У 2011 році Запорізька обласна Асоціація громадських організацій започаткувала проект «Родове дерево» (керівник Світлана Корзун), в результаті реалізації якого передбачається збільшення зелених зон м. Запоріжжя та області за рахунок залучення всіх небайдужих жителів до створення громадських парків та скверів.

7 – 8 квітня розпочинаються роботи із закладки Саду родових дерев та розсадника деревинно-чагарникових видів рослин на території о. Хортиця, а саме, на землях, які були вилучені із сільськогосподарського використання. Цей Сад буде висаджено руками самих жителів міста Запоріжжя та може стати однією з цікавих сторінок в історії острову. Види дерев та чагарників, які передбачається висаджувати, є аборигенними, тому вони органічно «впишуться» в природний ландшафт Хортиці.

Окрім цього, проект Саду родових дерев включає в себе також створення притаманних степовій зоні ділянок справжнього та чагарникового степу. В майбутньому територія Саду стане чудовим майданчиком для наукового та рекреаційного туризму, проведення екскурсій для жителів та гостей міста.

Проект «Родове дерево» здійснюється за підтримки Національного заповідника «Хортиця», громадських організацій «Древо», «Дивосвіт», «Оберіг», «Хорс». Фінансову підтримку проекту здійснює фонд «Ів Роше Франція».

Категорія: Новини Запоріжжя | Переглядів: 844 | Додав: Hors | Рейтинг: 5.0/1