Завершено перший етап громадського моніторингу якості питної води. Отримані результати - 16 Січня 2015 - Орхуcький центр Запорізької області

Сегодня работали на сайте: NPO

Головна » 2015 » Січень » 16 » Завершено перший етап громадського моніторингу якості питної води. Отримані результати

15 січня, у четвер, Обласна СЕС надала чергові протоколи аналізу питної води, взятої з водопровідних кранів в цільових районах міста Запоріжжя згідно з проектом "Забезпечення рівного права на воду і санітарію в Запорізької області".
На цей раз вода досліджувалася за хімічними та бактеріологічними показниками в будівлях шкіл за адресами: Военстрой, 13, Авраменко, 11, Мікояна, 6-а. - Мікрорайони Третій Шевченківський та Военстрой.
Також проаналізовано проби в житлових будинках.
Згідно з протоколами водопровідна вода в будинках навчальних закладів Запорізького навчально-виховного комплексу №19 містить підвищений в порівнянні з ГДК вміст заліза (більше, ніж у 2 рази).
Також вода не відповідає нормам за перманганатної окислюваністі, що свідчить про вміст у воді органіки, яка знижує належний вміст кисню.
Раніше наш сайт повідомляв, що, на думку медиків, підвищений вміст заліза може згубно позначатися на здоров'ї. Його надлишок шкодить печінці та репродуктивній системі людини, а також погіршує кров.
За бактеріологічними показниками відхилення не виявлені.
За словами вчителів, під час навчального процесу в запорізьких школах організовано спеціальний питний режим. Діти п'ють кип'ячену воду, а в деяких класах батьки вносять додаткову плату для закупівлі фільтрованої (безпечної для здоров'я) води. Наскільки кип'ятіння води знижує вміст іонів заліза у воді, з'ясовуватимуть представники запорізького водного проекту.

Нагадаємо, що Регіональний план дій здійснюється в рамках мережевого проекту ВЕГО "МАМА-86" "Забезпечення рівного права на воду і санітарію в Україні» за підтримки SIDA - Шведського агентства міжнародного розвитку.

Категорія: Новини Запоріжжя | Переглядів: 189 | Додав: NPO | Теги: Право на воду, МАМА-86, МАМА-86-Запоріжжя, SIDA | Рейтинг: 5.0/1

«  Січень 2015  »