ЗНУ забезпечив проведення трьох секцій Міжнародної науково-практичної конференції з питань патріотичного виховання

27 листопада в Запорізькому Національному Університеті відбулась чергова секція ІІІ міжнародної науково-практичної конференції з питань патріотичного виховання з теми «Екологія. Здоровий спосіб життя – складова патріотичного виховання». Керівник секції доктор біологічних наук, декан факультету фізичного виховання ЗНУ Микола Васильович Маліков наголосив на великої ролі вирішення питань екології та здорового способу життя з погляду патріотичного виховання молоді. З його слів ЗНУ має різноманітний досвід і стійкі традиції щодо формування у молоді прогресивного і екологічно обґрунтованого світогляду. Це також стосується і ставлення студентів факультету фізичного виховання до спорту. Студенти ВНЗ неодноразово здобували перемогу на Олімпійських іграх та інших міжнародних змаганнях.

В лекційній аудиторії не залишилось жодного вільного місця - зібралися наукові працівники, представники навчальних закладів і громадських організацій. Але більш за всіх у залі було молоді. Вони з зацікавленістю слухали доповіді щодо сучасних підходів до формування здорового способу життя молодого покоління, проблем параолімпійського спорту, загальних проблем фізичного виховання студентської молоді, питань екологічної освіти.

Завідувач краєзнавчим відділом Запорізького обласного центру краєзнавства і туризму Олександр Володимирович Жаков присвятив свій виступ краєзнавству і його ролі як складової патріотичного виховання. Голова ВГО «Спас» Олександр Леонтійович Притула виступив з докладом «Національно-патріотичне виховання в козацьких традиціях «Спас». І таких цікавих виступів було багато.

Всього до роботи в цієї секції було підготовлено 38 докладів, які були спрямовані на розкриття широкого коло питань щодо вирішення проблеми ефективного формування екологічного патріотизму. Всі доповіді будуть надруковані в спеціальному збірнику для подальшого ознайомлення вже на рівні зацікавлених фахівців та масового читача.
Дякуємо Запорізькому Національному Університету за відмінні умови, що були надані для проведення секційної роботи, а також за забезпечення високого науково-практичного рівня проведення конференції.

Разом ми подолаємо усі труднощі і створімо дійсно патріотичне суспільство!

З повагою, екологічна громадскість

Пропонуємо декілька відео матеріалів видавництва "Вісник Мрії" з міжнародної науково-практичної конференції з патріотичного виховання (Запоріжжя – 2009). Олександр Вєрозубов: Перед нами Держава поставила питання, щоб і буржуй і пролетар любили свою батьківщину. Рогова назвали провокатором, а из зала выкрикивали «Ганьба!». Александр Рогов: Молодёжь не такая глупая, как думают некоторые наши профессиональные политики. Евгений Карташов: Есть патриоты, и есть псевдо-патриоты.

Категорія: Новини Запоріжжя | Переглядів: 1098 | Додав: NPO | Теги: ЗНУ, патріотизм, науково-практична конференція | Рейтинг: 5.0/3