Головна » Статті » Проекты НПО » Экология области [ Додати статтю ]

Лісова пожежа
Лісова пожежа – стихійне лихо, яке може мати катастрофічні наслідки. Найчастіше їх провокує людська недбалість. У період сухої спекотної погоди краще утриматися від походів до лісу.
При виявленні дрібних осередків займання – необхідно невідкладно їх загасити. Полум’я заливати водою, засипати піском, накривати брезентом, збивати мокрою тканиною тощо.

У зоні пожежі особливо небезпечні непродумані дії та паніка, тому при виявлені ознак пожежі (запах гарі, туманоподібний дим тощо), необхідно ретельно проаналізувати ситуацію: силу та напрямок вітру, рельєф місцевості, визначити осередок, напрямок і швидкість розповсюдження пожежі.

Не варто намагатися загасити масштабну пожежу, рятуватися необхідно обходячи осередок пожежі з навітряного боку.

При виході з зони пожежної небезпеки необхідно терміново повідомити пожежникам про час та місце виникнення або виявлення пожежі за телефоном 101.

Категорія: Экология области | Додав: (06.08.2010) | Автор: Аноним
Переглядів: 1183 | Рейтинг: 0.0/0