Головна » Статті » Проекты НПО » Экология Хортицы [ Додати статтю ]

Показано матеріалів: 1-7
Сторінки:

Сортувати по: Даті · Назві · Рейтингу · Коментарям · Переглядам
Наткнувшись на нашем сайте на спор Анатолия Лёвина и Светланы Корзун по поводу проекта «Родовое дерево», очень заинтересовался. И вот, делюсь с вами своими находками.

Экология Хортицы | Переглядів: 1023 | Author: Першин А.Ф. | Додав: AFP | Дата: 06.01.2013 | Коментарі (66)

26 грудня 2010 р. в приміщенні Орхуського центру при Державному управлінні охорони навколишнього природного середовища в Запорізькій області (40 років Радянської України, 72 а) о 10 год. відбудеться презентація Всеукраїнської екологічної кампанії «Зробимо Україну чистою!», в рамках якої в Запорізькій області буде проведено наступний VII-й фестиваль «Еко-Січ».
Экология области | Переглядів: 1852 | Author: Олександр Патаман | Дата: 23.12.2010 | Коментарі (3)

Острів Хортиця – єдина комплексна історико-культурна та природна пам'ятка, що охоплює період історії людства від доби палеоліту (35 тис. р. до н.е.) до ХХ ст.
Экология Хортицы | Переглядів: 2634 | Author: Національний заповідник | Додав: NPO | Дата: 06.11.2008 | Коментарі (1)

Багаторічні дослідження Хортиці дають підстави впевнено стверджувати, що територія острова була заселена ще за доби палеоліту (35 тис. років тому), і з того часу територія острова не виходить зі сфери впливу людини
Экология Хортицы | Переглядів: 2065 | Author: Національний заповідник | Додав: NPO | Дата: 06.11.2008 | Коментарі (0)

Камінь. У різних людей це слово викликає різні асоціації. Скажімо, архітектор уявляє прекрасний будівельний матеріал, ювелір – дорогоцінне каміння, художник – невичерпне джерело натхнення. Відтак, не буде перебільшенням зробити висновок, що камінь - найпоширеніший у природі матеріал, і невипадково, саме це знайшло своє відображення у лексиці. Зокрема, кому не відомий вислів “Час розкидати, і час збирати каміння”! Хіба не так ми зауважуємо, коли хочемо підкреслити, що “на усе свій час”? Якщо ж хочемо тактовно підказати, що причини негараздів часто криються у лінощах самої людини, то говоримо: “Під лежачий камінь вода не тече”. А кому не зрозумілі фрази: “каменем у воду”, “камінь у мій город”, “камінь за пазухою”, “камінь на душі”?
Экология Хортицы | Переглядів: 1888 | Author: Наталія Чергік | Додав: NPO | Дата: 06.11.2008 | Коментарі (0)

Природні багатства Запорожжя у XV-XVI столітті приваблювали, незважаючи на близьке сусідство з татарами, сміливих, підприємливих людей. Ці ватаги промисловців-уходників, яких стали називати козаками, об’єднувались у загони, що почали складати досить суттєву силу на кордоні між Річчю Посполитою та Кримським ханством. Поступово, з тимчасового промислу, козакування перетворюється на спосіб життя, який регулювався своєрідною системою правових норм. Найцікавіші правові відносини запорожців простежуються у судочинстві...
Экология Хортицы | Переглядів: 1097 | Author: Олексій Казанцев | Додав: NPO | Дата: 06.11.2008 | Коментарі (0)

На сьогоднішній день вже ніхто не має сумніву в тому, що запорозьке козацтво зробило величезний вклад в розвиток військової галузі України. Але ми дуже мало знаємо про тих, з ким козаки воювали